Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verder met Tekie en Angha, acht contracten opgezegd

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 11:28

Tesfaldet Tekie en Martin Angha spelen ook aankomend seizoen bij Fortuna Sittard. De club heeft de aflopende contracten van die spelers verlengd door in beide verbintenissen een optie te lichten.

Angha is een vaste waarde in het hart van de verdediging van de formatie van Sjors Ultee, terwijl Tekie een onbetwiste basisplaats op het middenveld heeft.

Verplichting
Daar staat tegenover dat de club aan acht andere spelers formeel heeft laten weten dat er voor hen na dit seizoen geen toekomst is in Sittard. Clubs zijn verplicht vóór 1 april spelers met aflopende contracten op de hoogte te stellen of de club met hen verder wil of niet.

Essers, Dianessy en Velthuizen
Het gaat om keeper Piet Velthuizen, de verdedigers Gregoire Amiot en Clint Essers, middenvelder Nassim el Ablak en aanvaller Leroy George. Ook de momenteel aan andere clubs verhuurde Djibril Dianessy, Özgur Aktas en Dimitrios Loannidis hoeven zich na de zomer niet te melden bij Fortuna.

Het contract van alle acht genoemde spelers liep aan het eind van dit seizoen af. Het leeuwendeel van het achttal brak nooit door bij de geel-groenen. Essers en Dianessy vervulden wel een belangrijke rol in het team dat in 2018 promoveerde naar de Eredivisie. Velthuizen werd dit seizoen het mikpunt van spot toen hij niet fit aan de aftrap verscheen in het uitduel tegen FC Groningen.

Gesprekken met Tirpan
Fortuna huurt momenteel zelf vier spelers. Mickaël Tirpan, Dario van den Buijs, Samuel Moutoussamy en Dimitrios Emmanouilidis keren in de zomer in principe terug naar hun eigenlijke broodheer, al geeft Fortuna aan zelf nog niet besloten te hebben of zij de spelers langer bij de club wil houden. Alleen met Tirpan wordt momenteel gesproken over een langer verblijf in Sittard.

Feyenoord-Fortuna
Fortuna vervolgt, na een vrij weekend vanwege interlandvoetbal, komende zondag het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd tussen de Rotterdamse nummer vijf en de Sittardse nummer elf van de Eredivisie is dan vanaf 12:15 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen