Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna treedt vol zelfvertrouwen AZ tegemoet

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 20:45

Ondanks dat Fortuna Sittard na twee wedstrijden op de voorlaatste plaats staat, heeft trainer Kevin Hofland vertrouwen in een goed resultaat zaterdagavond tegen AZ.

Bij het team begint het inpassen van nieuwe spelers steeds meer vorm te krijgen. Hand in hand met de goede sfeer hoopt de selectie daardoor tegen AZ van de vervelende nul punten af te komen.

Energie leveren
Op de training is de intensiteit hoog. Tot nu toe lukte dat alleen ook in de tweede helft van het laatste thuisduel tegen SC Heerenveen. Volgens trainer Kevin Hofland moeten de mouwen zaterdag vanaf seconde één omhoog, thuis tegen AZ.
”Het begint bij energie leveren en alles in een hoog tempo doen. Vooral goed focussen om de doelpunten niet zo makkelijk weg te geven.” De spelers zijn ook niet blij met twee verloren duels tot nu toe. We hebben de beelden laten zien van wat er fout is gegaan."

Video: L1

Zwaar programma geen excuus
Na AZ volgen er twee uitwedstrijden tegen PSV en FC Emmen. Deze tegenstanders mogen volgens Mats Seuntjens geen excuus zijn om punten te laten liggen. "Natuurlijk weet je dat AZ en PSV hele goede ploegen zijn. Het is fijner als je beter uit de startblokken komt, toch zien we elke wedstrijd als kans om punten te pakken. Dat is morgen niet anders. Hofland vult aan: ”Als wij energie leveren en tempo maken, hebben we een kans om te winnen. Daar moet je in geloven. Of het nou PSV is of AZ, dat maakt niet uit."

Positief gevoel
Fortuna gaat niet met angst en beven van start tegen AZ. ”Als je net als op de training lef toont en hard werkt, dan wordt het makkelijker om wedstrijden te winnen”, vertelt Mats Seuntjens. De trainer van Fortuna die, 78 competitieduels voor PSV uitkwam, ziet ook kansen voor de komende twee confrontaties.”Vooral als wij als team goed staan en het op kunnen brengen om diepte te creëren, maar ook verdedigend de duels te pakken, dan zie ik heel veel kansen. De kans is ook reëel dat je na vier wedstrijden zes punten hebt. Dat kan ook toch? Deze jongens werken hard. We moeten stappen gaan maken en dat doen de spelers nu. Dus daar geloof ik heilig in.”

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen