Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna treedt vol zelfvertrouwen AZ tegemoet

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 20:45

Ondanks dat Fortuna Sittard na twee wedstrijden op de voorlaatste plaats staat, heeft trainer Kevin Hofland vertrouwen in een goed resultaat zaterdagavond tegen AZ.

Bij het team begint het inpassen van nieuwe spelers steeds meer vorm te krijgen. Hand in hand met de goede sfeer hoopt de selectie daardoor tegen AZ van de vervelende nul punten af te komen.

Energie leveren
Op de training is de intensiteit hoog. Tot nu toe lukte dat alleen ook in de tweede helft van het laatste thuisduel tegen SC Heerenveen. Volgens trainer Kevin Hofland moeten de mouwen zaterdag vanaf seconde één omhoog, thuis tegen AZ.
”Het begint bij energie leveren en alles in een hoog tempo doen. Vooral goed focussen om de doelpunten niet zo makkelijk weg te geven.” De spelers zijn ook niet blij met twee verloren duels tot nu toe. We hebben de beelden laten zien van wat er fout is gegaan."

Video: L1

Zwaar programma geen excuus
Na AZ volgen er twee uitwedstrijden tegen PSV en FC Emmen. Deze tegenstanders mogen volgens Mats Seuntjens geen excuus zijn om punten te laten liggen. "Natuurlijk weet je dat AZ en PSV hele goede ploegen zijn. Het is fijner als je beter uit de startblokken komt, toch zien we elke wedstrijd als kans om punten te pakken. Dat is morgen niet anders. Hofland vult aan: ”Als wij energie leveren en tempo maken, hebben we een kans om te winnen. Daar moet je in geloven. Of het nou PSV is of AZ, dat maakt niet uit."

Positief gevoel
Fortuna gaat niet met angst en beven van start tegen AZ. ”Als je net als op de training lef toont en hard werkt, dan wordt het makkelijker om wedstrijden te winnen”, vertelt Mats Seuntjens. De trainer van Fortuna die, 78 competitieduels voor PSV uitkwam, ziet ook kansen voor de komende twee confrontaties.”Vooral als wij als team goed staan en het op kunnen brengen om diepte te creëren, maar ook verdedigend de duels te pakken, dan zie ik heel veel kansen. De kans is ook reëel dat je na vier wedstrijden zes punten hebt. Dat kan ook toch? Deze jongens werken hard. We moeten stappen gaan maken en dat doen de spelers nu. Dus daar geloof ik heilig in.”

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen