Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna-trainer: 'Eens goed in de spiegel kijken'

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 11:13

Bij Fortuna Sittard is de 6-0 nederlaag bij Heracles Almelo hard aangekomen. Trainer René Eijer zag hoe persoonlijke fouten leidden tot een flinke kloppartij.

Door de forse nederlaag heeft Fortuna Sittard inmiddels 22 tegentreffers geïncasseerd in 2019, verdeeld over zes wedstrijden. Iedere wedstrijd moet de ploeg dus ruim drie tegengoals slikken.

Lees ook: Verdedigend gehavend Fortuna zwaar onderuit bij Heracles

Geen excuus
De formatie van Eijer kampt met grote defensieve problemen, door verschillende blessures. Onder anderen aanvoerder Wessel Dammers en aanwinst Anthony Syhre zijn langdurig uitgeschakeld. "Dat we veel mensen in de verdediging missen maakt het ook allemaal niet makkelijker", zegt spelmaker Mark Diemers op de website van de club. Trainer Eijer ziet dat anders. "Dat we nu veel blessures hebben is geen excuus."

Individuele fouten
Fortuna Sittard leed de afgelopen weken ook zware nederlagen bij topclubs Feyenoord (4-1) en PSV (5-0) én bij concurrent De Graafschap (5-1). "Het verschil met de wedstrijd tegen De Graafschap, is dat het hele team toen door de ondergrens zakte, maar deze wedstrijd lag het aan de individuele fouten. Voor nu is het belangrijk om de beelden te analyseren en iedereen moet komende week eens goed in de spiegel te kijken", vindt Eijer.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen