Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna-tiener: 'Het was tijd voor de volgende stap'

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 11:24

Het nieuwe Eredivisieseizoen kan wat Fortuna Sittard-talent Áron Dobos (18) betreft niet snel genoeg beginnen. De Hongaar wees deze zomer verschillende clubs af om in Sittard aan de slag te kunnen.

Dat vertelt Dobos in gesprek met Hivatásos Labdarúgók Szervezete, een medium uit zijn vaderland.

Lees ook: Nieuwelingen trefzeker tijdens oefenduel Fortuna Sittard

Grote stap
De zaakwaarnemer van de talentvolle tiener informeerde hem over de interesse van Fortuna Sittard. "Daarna werden ze al gauw concreet. Ik had meerdere aanbiedingen, uit Hongarije én het buitenland. Maar ik ben blij dat ik Fortuna Sittard heb kunnen overtuigen." De Sittardse promovendus nam Dobos over van Dunaújváros, dat op het derde niveau van Hongarije speelt. "Dit is een grote stap in mijn carrière."

Mooi moyenne
Dobos tekende in Sittard een contract voor vier seizoenen. "Het was tijd voor de volgende stap", zegt de aanvaller, die op zijn zestiende debuteerde in de hoofdmacht Dunaújváros. "In de afgelopen twee jaar heb ik 25 goals gemaakt 48 in wedstrijden." Dat hij nu zijn transfer te pakken heeft, betekent niet dat hij al tevreden is. "Het is de bedoeling dat ik hier nog vele mooie momenten ga beleven."

Jacht op basisplaats
Eerst begint de jacht op een basisplaats in Sittard. Dobos strijdt vooralsnog met André Vidigal en Gavin Vlijter om de linksbuitenpositie. Daarnaast kan hij in de spits uit de voeten, maar daar moet hij Andrija Novakovich en Finn Stokkers voor zich dulden. "Ik wil mezelf laten zien in het Nederlandse voetbal en een basisplaats veroveren. Verder dan dat wil ik nog niet kijken."

Dobos staat in eigen land te boek als groot talent. Hij wordt vergeleken met oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen