Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna-tiener: 'Het was tijd voor de volgende stap'

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 11:24

Het nieuwe Eredivisieseizoen kan wat Fortuna Sittard-talent Áron Dobos (18) betreft niet snel genoeg beginnen. De Hongaar wees deze zomer verschillende clubs af om in Sittard aan de slag te kunnen.

Dat vertelt Dobos in gesprek met Hivatásos Labdarúgók Szervezete, een medium uit zijn vaderland.

Lees ook: Nieuwelingen trefzeker tijdens oefenduel Fortuna Sittard

Grote stap
De zaakwaarnemer van de talentvolle tiener informeerde hem over de interesse van Fortuna Sittard. "Daarna werden ze al gauw concreet. Ik had meerdere aanbiedingen, uit Hongarije én het buitenland. Maar ik ben blij dat ik Fortuna Sittard heb kunnen overtuigen." De Sittardse promovendus nam Dobos over van Dunaújváros, dat op het derde niveau van Hongarije speelt. "Dit is een grote stap in mijn carrière."

Mooi moyenne
Dobos tekende in Sittard een contract voor vier seizoenen. "Het was tijd voor de volgende stap", zegt de aanvaller, die op zijn zestiende debuteerde in de hoofdmacht Dunaújváros. "In de afgelopen twee jaar heb ik 25 goals gemaakt 48 in wedstrijden." Dat hij nu zijn transfer te pakken heeft, betekent niet dat hij al tevreden is. "Het is de bedoeling dat ik hier nog vele mooie momenten ga beleven."

Jacht op basisplaats
Eerst begint de jacht op een basisplaats in Sittard. Dobos strijdt vooralsnog met André Vidigal en Gavin Vlijter om de linksbuitenpositie. Daarnaast kan hij in de spits uit de voeten, maar daar moet hij Andrija Novakovich en Finn Stokkers voor zich dulden. "Ik wil mezelf laten zien in het Nederlandse voetbal en een basisplaats veroveren. Verder dan dat wil ik nog niet kijken."

Dobos staat in eigen land te boek als groot talent. Hij wordt vergeleken met oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen