Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna thuis onderuit tegen tien man Feyenoord: 1-3

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 16:34

Fortuna Sittard heeft in eigen huis verloren van Feyenoord. Na een vroege voorsprong van de Sittardenaren wist Feyenoord met een man minder de wedstrijd te kantelen en drie punten mee te nemen uit Sittard.

Bij rust stond het 1-2 voor de Rotterdammers.

Dertig seconden
Fortuna kende een zeer goede start onder interim-coach Sjors Ultee. De eerste diepe bal van Feyenoord werd onderschept waarna Tesfaldet Tekie een steekbal gaf op Zian Flemming. Die verschalkte doelman Nick Marsman en zette Fortuna na 31 seconden op voorsprong: 1-0. Aan de andere kant kreeg Feyenoord daarna twee kansen op de gelijkmaker. Een inzet van Nicolai Jörgensen op aangeven van Bryan Linssen werd gekeerd door Fortuna-doelman Yanick van Osch. Een paar minuten later was het Orkun Kökcü die, opnieuw op aangeven van Linssen, dicht bij de gelijkmaker was. Daarna kreeg Fortuna weer een kans: Zian Flemming verraste doelman Marsman bijna met een snel schot.

Video: L1

Rode kaart
Na twaalf minuten moest Feyenoord de wedstrijd voortzetten met tien man. Kökcü ging hard door op Roel Janssen en werd met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Een paar minuten later kreeg Fortuna een grote kans op de 2-0. Een hard schot van Mats Seuntjens eindigde op de lat. Daarna stopte de kansenregen en hielden beide ploegen de bal wat langer in de ploeg. Fortuna had daarbij wat meer balbezit.

Gelijkmaker
Na 27 minuten kreeg Fortuna opnieuw een goede kans op het tweede doelpunt, maar een voorzet werd door zowel Polter als Seuntjens niet binnengeschoven. Feyenoord zocht met tien spelers ook de aanval, zonder kansen te creëren. Toch kwam het op gelijke hoogte. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Marcos Senesi die de bal verwoestend in de kruising schoot: 1-1. Na de gelijkmaker had Feyenoord het overwicht op het veld. Het zocht naar de voorsprong. Dat resulteerde onder meer in een schotje van Berghuis en meerdere gevaarlijke hoekschoppen.

Strafschop
In de laatste minuut voor rust kreeg Feyenoord een strafschop. Scheidsrechter Higler wees gedecideerd naar de stip na een lichte overtreding van Angha op Linssen. De videoscheidsrechter keek er nog naar, maar ging mee in de beslissing van Higler. Steven Berghuis schoot de strafschop daarna koeltjes binnen: 1-2. Het was ook de ruststand.

Jorrit Smeets Fortuna - Feyenoord
Jorrit Smeets
Foto: Niels van Renen

Kansen
Na rust had Fortuna het meeste balbezit, maar wist het geen grote kansen te creëren. Een schot van Seuntjens eindigde een metertje naast het doel en na een uur belandde een kopbal van Flemming op het dak van het doel. Het was wel het begin van een fase met wat meer mogelijkheden voor Fortuna. Vijf minuten later belandde een inzet van Polter op het lichaam van Marsman en daarna redde de Feyenoord-goalie op een schot van Flemming. Cox zag even later een schot van hem bijna worden binnengetikt door Feyenoord-speler Botteghin.

Slotfase
Ook in het laatste deel van de wedstrijd had Fortuna een groot overwicht aan balbezit en zocht het naar de gelijkmaker. Feyenoord hield echter eenvoudig stand en Fortuna wist weinig kansen te produceren. Kort voor tijd kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop. Jorrit Smeets maakte op de achterlijn een overtreding op Steven Berghuis. De aanvoerder van Feyenoord ging zelf achter de bal staan en schoot voor de tweede keer de strafschop binnen: 1-3, tevens de eindstand.

Fortuna blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan in de Eredivisie met drie punten uit negen wedstrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen