Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna thuis onderuit tegen tien man Feyenoord: 1-3

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 16:34

Fortuna Sittard heeft in eigen huis verloren van Feyenoord. Na een vroege voorsprong van de Sittardenaren wist Feyenoord met een man minder de wedstrijd te kantelen en drie punten mee te nemen uit Sittard.

Bij rust stond het 1-2 voor de Rotterdammers.

Dertig seconden
Fortuna kende een zeer goede start onder interim-coach Sjors Ultee. De eerste diepe bal van Feyenoord werd onderschept waarna Tesfaldet Tekie een steekbal gaf op Zian Flemming. Die verschalkte doelman Nick Marsman en zette Fortuna na 31 seconden op voorsprong: 1-0. Aan de andere kant kreeg Feyenoord daarna twee kansen op de gelijkmaker. Een inzet van Nicolai Jörgensen op aangeven van Bryan Linssen werd gekeerd door Fortuna-doelman Yanick van Osch. Een paar minuten later was het Orkun Kökcü die, opnieuw op aangeven van Linssen, dicht bij de gelijkmaker was. Daarna kreeg Fortuna weer een kans: Zian Flemming verraste doelman Marsman bijna met een snel schot.

Video: L1

Rode kaart
Na twaalf minuten moest Feyenoord de wedstrijd voortzetten met tien man. Kökcü ging hard door op Roel Janssen en werd met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Een paar minuten later kreeg Fortuna een grote kans op de 2-0. Een hard schot van Mats Seuntjens eindigde op de lat. Daarna stopte de kansenregen en hielden beide ploegen de bal wat langer in de ploeg. Fortuna had daarbij wat meer balbezit.

Gelijkmaker
Na 27 minuten kreeg Fortuna opnieuw een goede kans op het tweede doelpunt, maar een voorzet werd door zowel Polter als Seuntjens niet binnengeschoven. Feyenoord zocht met tien spelers ook de aanval, zonder kansen te creëren. Toch kwam het op gelijke hoogte. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Marcos Senesi die de bal verwoestend in de kruising schoot: 1-1. Na de gelijkmaker had Feyenoord het overwicht op het veld. Het zocht naar de voorsprong. Dat resulteerde onder meer in een schotje van Berghuis en meerdere gevaarlijke hoekschoppen.

Strafschop
In de laatste minuut voor rust kreeg Feyenoord een strafschop. Scheidsrechter Higler wees gedecideerd naar de stip na een lichte overtreding van Angha op Linssen. De videoscheidsrechter keek er nog naar, maar ging mee in de beslissing van Higler. Steven Berghuis schoot de strafschop daarna koeltjes binnen: 1-2. Het was ook de ruststand.

Jorrit Smeets Fortuna - Feyenoord
Jorrit Smeets
Foto: Niels van Renen

Kansen
Na rust had Fortuna het meeste balbezit, maar wist het geen grote kansen te creëren. Een schot van Seuntjens eindigde een metertje naast het doel en na een uur belandde een kopbal van Flemming op het dak van het doel. Het was wel het begin van een fase met wat meer mogelijkheden voor Fortuna. Vijf minuten later belandde een inzet van Polter op het lichaam van Marsman en daarna redde de Feyenoord-goalie op een schot van Flemming. Cox zag even later een schot van hem bijna worden binnengetikt door Feyenoord-speler Botteghin.

Slotfase
Ook in het laatste deel van de wedstrijd had Fortuna een groot overwicht aan balbezit en zocht het naar de gelijkmaker. Feyenoord hield echter eenvoudig stand en Fortuna wist weinig kansen te produceren. Kort voor tijd kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop. Jorrit Smeets maakte op de achterlijn een overtreding op Steven Berghuis. De aanvoerder van Feyenoord ging zelf achter de bal staan en schoot voor de tweede keer de strafschop binnen: 1-3, tevens de eindstand.

Fortuna blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan in de Eredivisie met drie punten uit negen wedstrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen