Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna-talent: 'In Dordrecht moet ik gewoon spelen'

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 16:30

Fortuna Sittard maakte maandag op de clubsite bekend dat de talentvolle Bo Breukers (19) uit Munstergeleen het seizoen op huurbasis afmaakt bij FC Dordrecht. De tiener stapt daarmee voor het eerst buiten zijn comfort zone.

"Het is een zeer bewuste keuze die ik heb gemaakt om beter te worden als voetballer. Iedereen in mijn directe omgeving reageerde positief", zegt de Munstergelener tegen L1.

Lees ook: Fortuna-jongeling Bo Breukers maakt seizoen bij Dordrecht af

Rome
"Het was december toen ik een telefoontje kreeg van mijn ex-trainer Claudio Braga, die nu actief is als hoofdtrainer van FC Dordrecht. Ik was met mijn ouders op vakantie in Rome." De oefenmeester, die bij Fortuna Sittard in februari 2018 het stokje overnam van Sunday Oliseh, gaf aan dat hij Breukers maar al te graag zou toevoegen aan zijn selectie. Dordrecht is op dit moment de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en kan wel wat versterking gebruiken.

Boodschappen
Vanwege zijn nieuwe avontuur rest de rechtsbenige middenvelder, gezien de afstand tussen 'thuis' en zijn nieuwe werkplek, niets anders dan het ouderlijk nest te verlaten. Breukers woont sinds maandag in Dordrecht en moest voor het eerst in zijn eentje boodschappen doen. "Met deze kleine dingen ga je al meteen je ouders meer waarderen, die dit normaal altijd voor me deden", zegt Breukers.

Eerste training
Breukers trainde maandag voor het eerst mee bij FC Dordrecht. "Ik werd warm ontvangen en had meteen een klik met de jongens van de spelersgroep. Ik maak snel nieuwe vrienden, dus de eerste dagen bevallen goed."

Rentree
De Munstergelener is naar Dordrecht gekomen om te slijpen aan zijn kwaliteiten. Wanneer Breukers in de zomer weer terugkeert in Sittard, hoopt hij aanspraak te maken op een plek in de basisopstelling. "Dat kan alleen maar als je wedstrijden speelt. Als ik eerlijk ben, was de concurrentie op het middenveld bij Fortuna te groot en lag het baltempo erg hoog. Die spelers zijn op dit moment simpelweg beter en hebben meer ervaring dan ik."

Rode lantaarn
De centrale middenvelder hoopt vrijdag al zijn debuut te maken voor FC Dordrecht. "Ik hoop dat ik meteen mag spelen. Het gaat lekker op de trainingen en als je het mij vraagt moet ik hier gewoon spelen." De club treedt dan aan tegen Jong AZ, tevens de club tegen wie Breukers in 2017 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Wanneer de ploeg van Braga weet te winnen van de Alkmaarders, geeft FC Dordrecht de rode lantaarn over aan Jong AZ.

De Grolsch Veste
Verder kijkt de jongeling, die ooit begon bij SVM uit Munstergeleen, met smart uit naar de wedstrijden tegen de Limburgse collega's Roda JC en MVV Maastricht. "Het lijkt me ook prachtig om tegen FC Twente in de Grolsch Veste te spelen. Een stadion dat plek biedt voor meer dan 30.000 toeschouwers."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen