Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna-supporters balen van situatie na breuk met Oliseh

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 6:49

Supportersvereniging Fortuna Supporters Collectief (FSC) baalt van de ontstane situatie bij de Sittardse club, nadat woensdag coach Sunday Oliseh op non-actief werd gezet.

Dat schrijven de supporters in een statement op de site van FSC.

Lees ook: Fortuna Sittard stelt Sunday Oliseh per direct op non-actief

Conflicten
Oliseh werd woensdag per direct op non-actief gezet omdat het al een tijdje niet boterde tussen de Nigeriaan en de clubleiding. De supporters 'balen' van de ontstane situatie. "We hebben groot respect voor de manier waarop de club in de afgelopen maanden getracht heeft om de problemen op te lossen, de conflicten binnen de club te stabiliseren en de relaties intern goed te houden", reageren ze op de breuk. "Helaas werden de conflicten steeds groter en zijn de gelegenheden om tot een oplossing te komen niet aangegrepen."

Steun
De supporters roepen dan ook vooral op om niet in paniek te raken, maar volledig achter het team én de club te blijven staan. "Voor nu willen we iedereen oproepen om onze club én spelers op een positieve manier te steunen. Vrijdag staat een belangrijke wedstrijd voor de deur", schrijft de supportersvereniging. "Bij winst doen we gewoon weer mee voor de eerste plekken."

Verrassing
De clubleiding heeft Portugees Claudio Braga naar voren geschoven om de honneurs als coach waar te nemen. Braga gaf al leiding aan de jeugdafdeling van Fortuna en gaat dat nu combineren met het hoofdtrainerschap. "Voor velen zal dit besluit een verrassing zijn", schrijft FSC. "We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen het besluit zal begrijpen."

Lees ook: Portugees voorlopig als coach op de bank bij Fortuna

Illegale praktijken
De Nigeriaanse oefenmeester haalde woensdag nog eens flink uit naar de Sittardse club. "Doordat ik weigerde mee te doen aan de illegale praktijken bij Fortuna Sittard, en daarmee de wet te schenden, ben ik door de buitenlandse eigenaren van Fortuna van mijn taken als coach ontheven", schreef hij boos op Twitter.

Lees ook: Oliseh over 'illegaal' Fortuna: 'Wil niet gevangenis in'

De club wil hier verder niet op ingaan. "Dit is voor de advocaten", aldus een woordvoerder.

Lees ook: Trainerschap Oliseh spraakmakend van begin tot eind

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen