Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna stunt thuis tegen FC Eindhoven

Geplaatst opmaandag 14 maart 2016 - 22:02

Na een vroege achterstand knokte Fortuna Sittard zich naar een knappe 2-1 zege op FC Eindhoven.

Aanvoerder Roel Janssen kroonde zich met twee doelpunten tot de absolute man van de wedstrijd.

Laatste periode
Daarmee deed Fortuna uitstekende zaken op de ranglijst en in de stand van de laatste periode. De Brabanders kwamen op fortuinlijke wijze op voorsprong via een van richting veranderde vrije trap van Dario van den Buijs. Fortuna had in aanvallend opzicht - net als tegen Oss en RKC - bijzonder weinig in de melk te brokkelen. Afgezien van een krachteloos schot van Hutten hoefde Eindhoven-doelman Swinkels zich voor rust geen moment in te spannen. Fortuna mocht opnieuw Ferhat Kaya danken dat het halverwege pas met 0-1 achter stond.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven, 14 maart 2016.
Foto: Marcel van Hoorn

Experiment
Joeri Schroijen, de linksback van wie doorgaans de meeste dreiging uitgaat, werd door trainer Ben van Dael de laatste weken als linksbuiten geposteerd. Een experiment waar na 45 minuten voetbal een einde aan kwam. Van Dael bracht Muhammed Mert voor Marco Ospitalieri waardoor de linkspoot weer afzakte naar zijn oorspronkelijke positie.

Strafschop
Die omzetting betaalde zich prompt uit. Twintig minuten onderweg in het tweede bedrijf haalde de Weertenaar de achterlijn, zocht een Eindhoven-handje en de warrig leidende scheidsrechter Mulder wees naar de stip. Roel Janssen miste nog nooit en schoot ook nu raak: 1-1. Een kwartier voor tijd zette de aanvoerder de wedstrijd helemaal op zijn kop door op aangeven van Ferry de Regt de 2-1 in te knikken.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven, 14 maart 2016.
Foto: Marcel van Hoorn

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Misère Fortuna houdt aan
Janssen: 'We weten waar we ze pijn kunnen doen'
Fortuna lacht wel op het veld
Roel Janssen ontbreekt bij Fortuna Sittard
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen