Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna stunt in eigen huis tegen Feyenoord

Geplaatst opzondag 6 oktober 2019 - 16:24

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag gestunt tegen Feyenoord.

De Sittardenaren hebben tegen de topclub uit de havenstad de eerste competitiezege gepakt: 4-2.

Voorsprong
Amadou Ciss opende in de tweede minuut de score. Na deze vroege treffer van de Sittardenaren waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen. Na een kwartier spelen maakte Ciss een mooi overstapje, maar Mark Diemers slaagde er niet in de bal in het doel van Feyenoord-goalie Vermeer te schuiven.

Gelijkmaker
Fortuna Sittard deed niet onder voor de Rotterdammers, maar moest in de 27e minuut een tegentreffer incasseren toe Ridgeciano Haps van 25 meter op het doel van Koselev schoot. De bal werd via Esssers van richting veranderd en verdween in het Sittardse doel: 1-1. Een paar minuten later kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong toen Ciss met zijn hoofd de voorzet van Felix Passlack in het Rotterdamse doel werkte.

Feyenoord kreeg in de tussentijd meerdere hoekschoppen, maar doelpunten leverde dat voor de Rotterdammers niet op.

Vlak voor rust
Drie minuten voor het einde van de eerste helft kwam Fortuna op 3-1 toen Cian Harries een vrije trap van Mark Diemers de bal via een Feyenoord-been in het Rotterdamse doel schoot. Het team van Sjors Ultee en Kevin Hofland hield stand en sloot de eerste helft af met een 3-1 voorsprong.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen

Vroege treffer
De tweede helft was nog maar nauwelijks afgetrapt of de bal lag opnieuw in het Rotterdamse doel. Mark Diemers zette de bal voor en Bassala Sambou werkte de bal in het doel: 4-1.

Fortuna bleef in de aanval en kreeg een paar minuten later via Tesfaldet Tekie een kans, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Vermeer.

Grote kans
Korte tijd later kreeg Ciss opnieuw een doelkans, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Branislav Ninaj wist uit die corner Vermeer niet te verschalken.

Treffer Feyenoord
Feyenoord verkleinde halverwege de tweede helft de achterstand tot 4-2 toen Berghuis een aanval in de rebound met een treffer afsloot. De Rotterdammers putten energie uit dat doelpunt en bestookten daarna het doel van Fortuna Sittard. Ook Fortuna liet zich niet onbetuigd. Met nog een kwartier te spelen kreeg Sambou de 5-2 op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Vermeer.

Fortuna kwam enkele minuten meerdere keren goed weg. Een schot van Jorgensen werd door Raitanen van de lijn gehaald en daarna belandde een Feyenoord-aanval op de paal.

Kunst en vliegwerk
De Rotterdammers bleven jagen op een doelpunt, maar Fortuna Sittard hield met kunst en vliegwerk stand. Feyenoord was in blessuretijd nog dicht bij de 4-3 maar het schot van Jorgensen ging voorlangs.

Fortuna hield stand tegen de Rotterdammers en pakte de eerste driepunter van het seizoen.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen