Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna stunt in eigen huis tegen Feyenoord

Geplaatst opzondag 6 oktober 2019 - 16:24

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag gestunt tegen Feyenoord.

De Sittardenaren hebben tegen de topclub uit de havenstad de eerste competitiezege gepakt: 4-2.

Voorsprong
Amadou Ciss opende in de tweede minuut de score. Na deze vroege treffer van de Sittardenaren waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen. Na een kwartier spelen maakte Ciss een mooi overstapje, maar Mark Diemers slaagde er niet in de bal in het doel van Feyenoord-goalie Vermeer te schuiven.

Gelijkmaker
Fortuna Sittard deed niet onder voor de Rotterdammers, maar moest in de 27e minuut een tegentreffer incasseren toe Ridgeciano Haps van 25 meter op het doel van Koselev schoot. De bal werd via Esssers van richting veranderd en verdween in het Sittardse doel: 1-1. Een paar minuten later kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong toen Ciss met zijn hoofd de voorzet van Felix Passlack in het Rotterdamse doel werkte.

Feyenoord kreeg in de tussentijd meerdere hoekschoppen, maar doelpunten leverde dat voor de Rotterdammers niet op.

Vlak voor rust
Drie minuten voor het einde van de eerste helft kwam Fortuna op 3-1 toen Cian Harries een vrije trap van Mark Diemers de bal via een Feyenoord-been in het Rotterdamse doel schoot. Het team van Sjors Ultee en Kevin Hofland hield stand en sloot de eerste helft af met een 3-1 voorsprong.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen

Vroege treffer
De tweede helft was nog maar nauwelijks afgetrapt of de bal lag opnieuw in het Rotterdamse doel. Mark Diemers zette de bal voor en Bassala Sambou werkte de bal in het doel: 4-1.

Fortuna bleef in de aanval en kreeg een paar minuten later via Tesfaldet Tekie een kans, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Vermeer.

Grote kans
Korte tijd later kreeg Ciss opnieuw een doelkans, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Branislav Ninaj wist uit die corner Vermeer niet te verschalken.

Treffer Feyenoord
Feyenoord verkleinde halverwege de tweede helft de achterstand tot 4-2 toen Berghuis een aanval in de rebound met een treffer afsloot. De Rotterdammers putten energie uit dat doelpunt en bestookten daarna het doel van Fortuna Sittard. Ook Fortuna liet zich niet onbetuigd. Met nog een kwartier te spelen kreeg Sambou de 5-2 op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Vermeer.

Fortuna kwam enkele minuten meerdere keren goed weg. Een schot van Jorgensen werd door Raitanen van de lijn gehaald en daarna belandde een Feyenoord-aanval op de paal.

Kunst en vliegwerk
De Rotterdammers bleven jagen op een doelpunt, maar Fortuna Sittard hield met kunst en vliegwerk stand. Feyenoord was in blessuretijd nog dicht bij de 4-3 maar het schot van Jorgensen ging voorlangs.

Fortuna hield stand tegen de Rotterdammers en pakte de eerste driepunter van het seizoen.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen