Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna stunt in eigen huis tegen Feyenoord

Geplaatst opzondag 6 oktober 2019 - 16:24

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag gestunt tegen Feyenoord.

De Sittardenaren hebben tegen de topclub uit de havenstad de eerste competitiezege gepakt: 4-2.

Voorsprong
Amadou Ciss opende in de tweede minuut de score. Na deze vroege treffer van de Sittardenaren waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen. Na een kwartier spelen maakte Ciss een mooi overstapje, maar Mark Diemers slaagde er niet in de bal in het doel van Feyenoord-goalie Vermeer te schuiven.

Gelijkmaker
Fortuna Sittard deed niet onder voor de Rotterdammers, maar moest in de 27e minuut een tegentreffer incasseren toe Ridgeciano Haps van 25 meter op het doel van Koselev schoot. De bal werd via Esssers van richting veranderd en verdween in het Sittardse doel: 1-1. Een paar minuten later kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong toen Ciss met zijn hoofd de voorzet van Felix Passlack in het Rotterdamse doel werkte.

Feyenoord kreeg in de tussentijd meerdere hoekschoppen, maar doelpunten leverde dat voor de Rotterdammers niet op.

Vlak voor rust
Drie minuten voor het einde van de eerste helft kwam Fortuna op 3-1 toen Cian Harries een vrije trap van Mark Diemers de bal via een Feyenoord-been in het Rotterdamse doel schoot. Het team van Sjors Ultee en Kevin Hofland hield stand en sloot de eerste helft af met een 3-1 voorsprong.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen

Vroege treffer
De tweede helft was nog maar nauwelijks afgetrapt of de bal lag opnieuw in het Rotterdamse doel. Mark Diemers zette de bal voor en Bassala Sambou werkte de bal in het doel: 4-1.

Fortuna bleef in de aanval en kreeg een paar minuten later via Tesfaldet Tekie een kans, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Vermeer.

Grote kans
Korte tijd later kreeg Ciss opnieuw een doelkans, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Branislav Ninaj wist uit die corner Vermeer niet te verschalken.

Treffer Feyenoord
Feyenoord verkleinde halverwege de tweede helft de achterstand tot 4-2 toen Berghuis een aanval in de rebound met een treffer afsloot. De Rotterdammers putten energie uit dat doelpunt en bestookten daarna het doel van Fortuna Sittard. Ook Fortuna liet zich niet onbetuigd. Met nog een kwartier te spelen kreeg Sambou de 5-2 op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Vermeer.

Fortuna kwam enkele minuten meerdere keren goed weg. Een schot van Jorgensen werd door Raitanen van de lijn gehaald en daarna belandde een Feyenoord-aanval op de paal.

Kunst en vliegwerk
De Rotterdammers bleven jagen op een doelpunt, maar Fortuna Sittard hield met kunst en vliegwerk stand. Feyenoord was in blessuretijd nog dicht bij de 4-3 maar het schot van Jorgensen ging voorlangs.

Fortuna hield stand tegen de Rotterdammers en pakte de eerste driepunter van het seizoen.

Fortuna - Feyenoord (6 okt 2019)
Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen