Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna stoomt op naar top van de ranglijst

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 21:54

Fortuna Sittard heeft zijn goede reeks voortgezet door ook Jong AZ te verslaan.

In Sittard overrompelde Fortuna de Alkmaarse talenten met 5-1.

Wervelend begin
De toeschouwers zagen een wervelende begin van de wedstrijd. Djibril Dianessy opende de score in de 12e minuut. Het gejuich was net verstomd of Dianessy nam achter de bal plaats en scoorde vanaf de stip 2-0.Vanuit de aftrap scoorde Jong AZ tegen. Maar Fortuna antwoordde meteen, Semedo profiteerde van geklungel in de Alkmaarse defensie: 3-1.

Perr Schuurs
Na het
overdonderende begin van de Sittardse formatie kabbelde de wedstrijd aangenaam verder. Aanvoerder Perr Schuurs vond dat zijn ploeg met een nog iets comfortabelere marge de kleedkamer moest opzoeken en prikte er in de 42e minuut nog eentje in, 4-1 was de ruststand.

Foto: Niels van Renen

Eindstand
Fortuna
Sittard liet Jong AZ in de tweede helft komen, maar dat was niet bij machte gevaarlijk te worden. En dus deed Fortuna nog maar eens voor hoe het moet. Semedo rondde een voorzet van Ospitalieri mooi af en bracht de 5-1 eindstand op het scorebord.

Ranglijst
Fortuna neemt de tweede plek op de ranglijst over van MVV. De Sittardse club heeft evenveel punten als koploper Jong Ajax, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, en gaat in de periode voorlopig aan de leiding.

Foto: Niels van Renen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl