Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna speelt met 1-1 gelijk tegen OFI Kreta

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 20:14

Fortuna Sittard heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding op de competitie met een gelijkspel afgesloten.

In Nederweert hielden de Sittardse formatie en OFI Kreta elkaar met 1-1 in evenwicht.

Lat
Met Felix Dornebusch onder de lat en Arianit Ferati op proef begon de Sittardse eredivisionist aan de wedstrijd. De mannen van Sjors Ultee kregen na tien minuten een vrije trap, die Zian Flemming van een meter of twintig naast het doel van Dimitris Sotiriou schoot. Een paar minuten later knalde Emil Hansson de bal loeihard op de lat.

Fortuna verspeelt voorsprong
Fortuna had de regie en kwam in de 27e minuut verdiend met 1-0 voor via Hansson. Zes minuten voor rust maakte Jonathan vanaf de penaltystip gelijk, nadat een Fortuna-verdediger in het strafschopgebied hands had gemaakt.

Veel wissels
Kreta begon met een op vier plaatsen gewijzigd elftal aan de tweede helft, maar kreeg, net als Fortuna, in het daaropvolgende kwartier nauwelijks kansen. Met nog een half uur te spelen stuurde Sjors Ultee acht wissels het veld in, onder wie proefspeler Samy Baghdadi. Kansjes waren er daarna nog voor beide teams, maar doelpunten vielen er in de tweede helft niet, al was Fortuna Sittard kort voor het einde dichtbij de winnende treffer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen