Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna speelt gelijk en kan play-offs nagenoeg vergeten

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 16:43

Fortuna Sittard heeft in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen Vitesse en kan de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal zo goed als zeker vergeten.

De ploeg van Sjors Ultee gaf de zege in de laatste minuut van de extra tijd uit handen.

Video: L1

Droomstart
Fortuna Sittard kende een droomstart tegen Vitesse. Er was nauwelijks afgetrapt of de Sittardenaren stonden met 1-0 voor door een doelpunt van aanvoerder Ben Rienstra. De Fortunezen gingen via Lazaros Rota verder, maar hij vond Vitesse-doelman Remko Pasveer op zijn weg. Maar ook de bezoekers uit Arnhem probeerden verandering in de stand te brengen. Danilho Doekhi kopte over en ook een doelpoging van Oussama Tannane ging over het Sittardse doel. Fortuna kwam onder druk te staan, maar creëerde ook kansen. Na ruim een kwartier spelen werd een schot van Mats Seuntjens geblokt.

Puike redding
Halverwege de eerste helft voorkwam doelman Yanick van Osch de gelijkmaker met een puike redding op een inzet van Doekhi. Een paar minuten later was hij echter kansloos toen Sondre Tronstad de bal tegen de touwen kopte: 1-1. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Vitesse op 1-2. Fortuna verloor de bal op het middenveld, waarna Riechedly Bazoer de bal in het Sittardse doel punterde. Vitesse was de betere ploeg, maar had moeite met de diepgaande Fortunezen. Kort voor rust scoorde Zian Flemming de gelijkmaker. Hij omzeilde de Vitesse-verdediging en schoot de bal in het doel van Remko Pasveer: 2-2.

Prachtkans
Enkele minuten na de hervatting kreeg Lisandro Semedo een prachtkans zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij wachtte echter te lang zodat verdediger Jacob Rasmussen de bal kon wegwerken. Tien minuten na rust kwam Fortuna Sittard op 3-2 toen Zian Flemming met een uithaal de bal onder doelman Pasveer door in het doel schoot.

Gekraakt
Fortuna Sittard had meer en meer de bal en zocht de openingen in de Vitesse-defensie. Vitesse moest aanvallen en Fortuna hoopte te profiteren van de geboden ruimte. Een schot van Lisandro Semedo werd gekraakt en Mat Seuntjens wist de bal vervolgens ook niet in het doel te werken. Een vrije trap van Seuntjens bereikte Martin Angha niet en ging over de achterlijn.

Met man en macht verdedigen
Fortuna moest in de slotfase met man en macht de voorsprong verdedigen. Van Osch kon een schot van Loïs Openda gemakkelijk keren en aan de overkant keerde Pasveer een poeier van Samuel Moutoussamy. Vijf minuten voor tijd keerde Yanick van Osch een vrije trap van Oussama Tannane en werkte de bal ook in de rebound weg. Direct daarna landde een kopbal van Lois Openda op de paal. Het bleef ook in blessuretijd billen knijpen voor Fortuna. Dimitrios Emmanouilidis verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien, waarna Openda kort voor het einde alsnog de gelijkmaker scoorde.

Theoretische kans
Fortuna heeft door het late gelijkspel enkel nog een theoretische kans op het behalen van een play-offticket. Daarvoor moeten Sparta Rotterdam en Heracles Almelo allebei verliezen in de laatste speelronde en moet Fortuna met ruime cijfers winnen bij Willem II. De Sittardenaren hebben namelijk het slechtste doelsaldo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen