Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna speelt gelijk in Emmen na 0-2 voorsprong

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 22:11

Fortuna Sittard heeft de kans op de eerste driepunter van het seizoen uit handen gegeven. De Sittardenaren deelden in Drenthe de punten met FC Emmen.

Bij rust stonden de Fortunezen nog met 0-2 voor.

Zonder overwinning
Fortuna Sittard en FC Emmen waren dit seizoen nog zonder overwinning en waren erop gebrand drie punten te pakken.

De Drentenaren mochten in de derde minuut een hoekschop nemen, die Miguel Araujo probeerde in te koppen. Zonder resultaat. Datzelfde lot was ook het schot van Simon Tibbling een minuut later beschoren. Een aanval over links eindigde met een doelpoging van Caner Cavlan.

Naast gekopt
In de achtste minuut kopte de volledig vrijstaande Michael de Leeuw de bal naast het doel van Alexei Koselev.

Fortuna Sittard had in de beginfase duidelijk moeite om grip te krijgen op het spel van FC Emmen en wist geen kansen te creëren. Tot de twaalfde minuut. George Cox plaatste een goede voorzet op Lisandro Semedo, maar de aanvaller stond buitenspel.

Polter scoort
Emmen zette druk op Fortuna Sittard, dat tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam in de negentiende minuut. Caner Cavlan gleed uit waardoor Semedo de bal kon klaarleggen voor Sebastian Polter. De Duitse centrumspits schoot de bal koel in het doel van Dennis Telgenkamp: 0-1.

Slordigheid afgestraft
Drie minuten later strafte Fortuna een Drentse slordigheid af. Lisandro Semedo ging alleen op het doel van Telgenkamp af en krulde de bal in het doel van Emmen: 0-2. De elf van Emmen moesten even slikken, maar trokken snel weer ten aanval. Simon Tibbling schoot de bal in handen van doelman Alexei Koselev. De Fortuna-goalie stopte even later een schot van aanvoerder Anco Jansen nadat even daarvoor Michael de Leeuw naast had gekopt.

Kansen
Ook de Sittardenaren kregen kansen om te scoren, maar Zian Flemming schoot de bal tegen de voeten van Telgenkamp. In de rebound schoot Lazaros Rota de bal over het doel. De doelman van Emmen moest daarna in actie komen om een schot van Sebastian Polter te stoppen. Een schuiver van Tesfaldet Tekie ging vervolgens naast.

Emmen slaagde er niet in voor rust de aansluitingstreffer te maken zodat Fortuna Sittard de eerste helft met een 0-2 voorsprong afsloot.

Aansluittreffer
Zes minuten na de hervatting kreeg Emmen een kans de aansluitingstreffer te maken. Doelman Koselev voorkwam in eerste instantie dat Michael de Leeuw een voorzet binnengleed, maar in de rebound schoot Nikolai Laursen de bal in de touwen: 1-2.

Mats Seuntjens zorgde na de Emmense treffer direct voor gevaar aan de overkant, maar scoorde niet. Een schot van Lisandro Semedo ging kort daarna over het doel van Telgenkamp.

Treffer na snelle uitbraak
Emmen zette het team van coach Kevin Hofland steeds meer onder druk. Eerst schoot Sergio Peña recht in de handen van Koselev en met nog een half uur te spelen kwam Emmen op gelijke hoogte. Michael de Leeuw kreeg na een snelle uitbraak van Caner Cavlan de bal en werkte het leer achter de Sittardse doelman: 2-2.

De thuisploeg trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Fortunees Mats Seuntjens schoot op het doel van Telgenkamp, maar de goalie hoefde niet in actie te komen.

Emmen rook de kans om drie punten in eigen huis te houden en joeg op de winnende goal. Sergio Peña trok ten aanval, maar werd door Lazaros Rota in de hoek gedreven. Koselev kon zijn schot eenvoudig stoppen.

Op jacht naar winnende goal
Ook Fortuna probeerde in de slotfase de winnende goal te scoren. Emil Hansson ging alleen op doelman Telgenkamp af en de bal verdween in het doel, maar er werd gevlagd voor buitenspel en de VAR bevestigde de actie van de grensrechter. Een vrije trap van Zian Flemming verdween via de vuisten van de Emmense keeper over de achterlijn. De hoekschop leverde geen doelpunt op en na 90 minuten stond 2-2 als eindstand op het scorebord.

Fortuna staat na vijf speelronden op een zeventiende plaats in de Eredivisie met twee punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen