Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Fortuna sluit Venezolanen op huurbasis in de armen'

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 6:00

Fortuna Sittard zou op het punt staan om een deal te sluiten met twee Venezolaanse voetballers. Vleugelaanvaller José Bandez (18) en verdediger Rubén Ramírez (22) trainen al mee met de selectie van René Eijer en Kevin Hofland.

Volgens het Venezolaanse medium AS gaat het in beide gevallen om een huurtransfer. De twee trainen dus al mee en zouden enkel nog medisch gekeurd moeten worden, voordat de deals officieel worden gemaakt.

Talentvolle aanvaller
Vooral van Bandez wordt in eigen land het nodige verwacht. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd op het hoogste niveau. Dat deed hij namens Carabobo FC, de club die hij nog steeds dient. Namens El Granate kwam de tiener tot 59 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en drie assists gaf. Bandez speelde ook meerdere wedstrijden in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

Clubhopper Ramírez
Verdediger Ramírez begon zijn loopbaan bij Caracas, verkaste toen naar Carabobo FC, Est. Caracas en Deportivo La Guaira, om vervolgens zijn debuut als profvoetballer te maken namens Deportivo Anzoátegui. Voor die club speelde hij 36 wedstrijden, voordat Atlético Venezuela hem overnam. Namens Atlético speelde de stopper tot dusver veertien wedstrijden.

Nieuwe gezichten
De twee meldden zich op de eerste training in Sittard, net als de nieuwe gezichten Amadou Ciss (18) en Áron Dobos (18). Die laatste is een Hongaarse aanvaller die voor Dunaújváros speelt. Ciss staat al langer op de radar van Fortuna Sittard en er is al met hem gesproken over een gezamenlijke toekomst. De club heeft echter nog geen officiële mededelingen gedaan over eventuele transfers van het viertal.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen