Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna slaat kleine slag bij verdeling tv-gelden

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 15:02

Het Eredivisie-seizoen werd vanwege de coronacrisis voortijdig afgebroken, maar de voetbaljaargang telt volledig mee bij de verdeling van de tv-gelden. Dat hebben de clubs dinsdag besloten.

Het is goed nieuws voor Fortuna Sittard. De club incasseert door het besluit nu 39.750 euro meer in het komende seizoen, vergeleken met een situatie waarbij het afgebroken seizoen niet zou meetellen.

Weging
De tv-gelden worden verdeeld op basis van een matrix. Daarbij wordt uitgegaan van de Eredivisie-prestaties van iedere club in de afgelopen tien jaar. Het meest recente seizoen weegt het zwaarst, het seizoen dat tien jaar geleden werd afgewerkt weegt het minst zwaar. Daardoor was het voor Fortuna, dat in de afgelopen tien jaar alleen de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie voetbalde, van belang dat ook het seizoen 2019/2020 zou meetellen.

VVV onveranderd
Zonder het afgelopen seizoen zou Fortuna immers achttiende op de tv-gelden-ranglijst staan, nu stijgen de geel-groenen ten koste van RKC Waalwijk naar de zeventiende stek. Het verschil in centen bedraagt een kleine 40.000 euro. Voor VVV-Venlo verandert er door het meetellen van het afgelopen seizoen niets: de Venlonaren stonden al veertiende en blijven veertiende.

Belangrijk
De tv-gelden zijn een belangrijke inkomstenbron voor de clubs in het betaald voetbal. Eredivisieclubs schrijven jaarlijks enkele miljoenen aan televisie-inkomsten bij.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen