Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna slaat kleine slag bij verdeling tv-gelden

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 15:02

Het Eredivisie-seizoen werd vanwege de coronacrisis voortijdig afgebroken, maar de voetbaljaargang telt volledig mee bij de verdeling van de tv-gelden. Dat hebben de clubs dinsdag besloten.

Het is goed nieuws voor Fortuna Sittard. De club incasseert door het besluit nu 39.750 euro meer in het komende seizoen, vergeleken met een situatie waarbij het afgebroken seizoen niet zou meetellen.

Weging
De tv-gelden worden verdeeld op basis van een matrix. Daarbij wordt uitgegaan van de Eredivisie-prestaties van iedere club in de afgelopen tien jaar. Het meest recente seizoen weegt het zwaarst, het seizoen dat tien jaar geleden werd afgewerkt weegt het minst zwaar. Daardoor was het voor Fortuna, dat in de afgelopen tien jaar alleen de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie voetbalde, van belang dat ook het seizoen 2019/2020 zou meetellen.

VVV onveranderd
Zonder het afgelopen seizoen zou Fortuna immers achttiende op de tv-gelden-ranglijst staan, nu stijgen de geel-groenen ten koste van RKC Waalwijk naar de zeventiende stek. Het verschil in centen bedraagt een kleine 40.000 euro. Voor VVV-Venlo verandert er door het meetellen van het afgelopen seizoen niets: de Venlonaren stonden al veertiende en blijven veertiende.

Belangrijk
De tv-gelden zijn een belangrijke inkomstenbron voor de clubs in het betaald voetbal. Eredivisieclubs schrijven jaarlijks enkele miljoenen aan televisie-inkomsten bij.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen