Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard zoekt versterking maar neemt geen risico's

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 17:12

De zoektocht van voetbalclubs naar nieuwe spelers is in volle gang, maar Fortuna Sittard kan en wil geen geld uitgeven.

Een zak met geld voor nieuwe spelers is er niet in Sittard. Dat wil niet zeggen dat er geen behoefte is aan vers bloed.

Geen risico's
De nummer 13 van de Eredivisie wil anticiperen op mogelijke uitvallers in verband met blessures of schorsingen. “Als trainer wil je altijd meer, maar het gaat ook om het clubbelang. We kunnen geen financiële risico’s nemen”, zegt trainer Sjors Ultee.

Roodgloeiend
De telefoon van technisch manager Sjoerd Ars staat roodgloeiend. Het geld voor de naar Sparta vertrokken Mica Pinto kan hij niet uitgeven. Dat krijgt een andere bestemming. Daarom moet Ars creatief zijn op de transfermarkt. “Er gaan in ieder geval geen bepalende spelers weg. Er is wel interesse voor andere jongens. Die worden mogelijk verhuurd.”

Video: L1

Trainer
Fortuna laat nog niets los over de invulling van de trainerspositie volgend seizoen. Het contract van trainer Sjors Ultee loopt af. De club wil niet ingaan op de vraag of de optie in het contract van Ultee gelicht wordt. De beslissing heeft ongetwijfeld consequenties voor assistent-trainer Kevin Hofland. De oud-international heeft binnen afzienbare tijd de benodigde papieren om hoofdtrainer te worden: bij Fortuna of elders.

Gevaarlijke voorhoede
Tegen Vitesse wil Fortuna zaterdag de achtste thuisoverwinning op rij boeken. “Vitesse heeft een heel gevaarlijke voorhoede, met Matavz en Linssen. Achterin zijn ze kwetsbaar", aldus Ultee. "Wij moeten zorgen dat we hun laatste lijn bereiken. Daar is het voor ons te halen.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen