Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard zet trainer Kevin Hofland op straat

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 10:38

Coach Kevin Hofland is ontslagen bij Fortuna Sittard. De slechte resultaten in het nog prille seizoen zijn de aanleiding voor dat besluit.

Fortuna staat na acht wedstrijden onder leiding van de coach uit Brunssum laatste in de Eredivisie.

Nog niet gewonnen
Ook assistent Kristof Aelbrecht moet het veld ruimen. De positie van Hofland stond al langer onder druk. Onder zijn leiding wist Fortuna nog geen wedstrijd in de Eredivisie te winnen. De club wist alleen in de beker Roda JC te kloppen.

'Pijnlijk'
Wie Hofland opvolgt, is nog niet duidelijk. Clubvoorzitter Isitan Gün noemt het een 'extreem pijnlijk besluit'. "Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn."

Verandering
De coach wordt verweten dat hij met de deze zomer versterkte spelersgroep niet uit de onderste regionen van de Eredivisie kon wegblijven. "Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering.”

Ter discussie
Hofland stelde eerder al zelf zijn positie ter discussie, na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen, twee weken geleden. "Als de spelers niet met mij verder willen, moeten ze het aangeven", zo sprak hij toen tegenover L1. Hofland won daarna met Fortuna van Roda JC, maar in de Eredivisie volgden een 5-2 nederlaag bij Ajax en een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle.

Lees ook: Kevin Hofland stelt zijn positie ter discussie

Eerste seizoen
De voormalig verdediger uit Brunssum, een clubicoon, was pas aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke bezig. Hofland was tussen februari 2018 en de afgelopen zomer assistent-trainer bij Fortuna, dat in die periode de stap maakte van de eerste- naar de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen