Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard zet publiekslieveling uit de selectie

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 12:26

De Franse aanvaller Djibril Dianessy (23) maakt voorlopig geen deel uit van de selectie van Fortuna Sittard. Hij is disciplinair geschorst door de club.

Dat bevestigt technisch manager Sjoerd Ars in gesprek met L1. Hij wil verder niet op de zaak ingaan. "Dat zou ik niet netjes vinden, ook niet richting de speler."

Lees ook: Fortuna haalt gevallen toptalent Borussia Dortmund in huis

Sprookje van Sittard
Het is nog onduidelijk hoe lang Dianessy niet welkom is bij het eerste elftal. Daarover wordt nog gesproken, vertelt Ars. "En verder is het een interne kwestie", benadrukt hij. Dianessy was geruime tijd de grote smaakmaker van de Sittardse formatie. Sinds zijn komst in de zomer van 2016 speelde hij 68 wedstrijden, waarin hij twintig keer trefzeker was en elf assists gaf. Daarmee speelde hij een grote rol in de wederopstanding én de uiteindelijke promotie van Fortuna Sittard, hetgeen hem de status van publiekslieveling opleverde.

Minuten sprokkelen
Door een ernstige kruisbandblessure miste hij echter de laatste wedstrijden van het promotieseizoen én bijna de hele afgelopen voetbaljaargang. De Franse aanvaller zou eigenlijk in december weer aansluiten bij de groep, maar had te kampen met wat tegenslagen tijdens zijn revalidatie. In april van dit jaar maakte hij zijn comeback, al bleef het toen bij één minuut speeltijd tegen ADO Den Haag. Later stond hij nog eens vier minuten op het veld tegen VVV-Venlo.

In de voorbereiding op het huidige seizoen begon Dianessy wél in de basis tegen amateurclub VVS. Hij scoorde één keer.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen