Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard wint oefenduel van NEC

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 15:49

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel tegen NEC gewonnen. In De Goffert in Nijmegen werd het 1-2.

Richie Musaba en Ben Rienstra maakten de Sittardse doelpunten.

Bony
Bij NEC deed kersverse aanwinst Wilfried Bony nog niet mee in het oefenduel. In de 26e minuut kwamen de Nijmegenaren op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop volleerde Rodrigo Guth keihard binnen. Enkele minuten later trok Fortuna de stand alweer gelijk via Richie Musaba. Die kopte raak uit een hoekschop. Het leek het begin van een doelpuntrijke middag, maar er vielen geen doelpunten meer in de eerste helft: 1-1.

Fout
Kort na rust kreeg NEC wat mogelijkheden, maar was het Fortuna Sittard dat op voorsprong kwam. Ben Rienstra kopte de bal in een leeg doel na een fout van NEC-doelman Robin Roefs. Fortuna wist daarna redelijk makkelijk stand te houden en de oefenzege binnen te slepen: 1-2.

Interland
Vanwege de interlandperiode speelt Fortuna Sittard komend weekend geen wedstrijden, daarom werd de geheime oefenwedstrijd ingepland. De ploeg van Sjors Ultee speelt op 5 februari de eerstvolgende wedstrijd in de competitie tegen SC Heerenveen. Daarin hoopt Fortuna belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Fortuna staat op de 17e plek in de Eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen