Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard wil zich nog op drie posities versterken

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 21:32

Fortuna Sittard wil zich nog op drie posities versterken in de laatste week van de transferperiode. "We willen nog een spits, rechtervleugelaanvaller en een centrale verdediger", zegt technisch manager Sjoerd Ars.

Ars is deze weken "dag en nacht" bezig om het elftal te versterken, zei hij in het L1-programma AvondGasten Sport.

RKC Waalwijk
Fortuna Sittard bevindt zich in degradatiezorgen. Na 20 wedstrijden staat de Sittardse formatie op de 17e plaats, een plek die over 14 wedstrijden rechtstreekse degradatie zou betekenen. Zondag werd er met 2-1 verloren van concurrent RKC Waalwijk. In die wedstrijd viel vooral de zwakke eerste helft op. In de hectiek moet Ars het hoofd koel houden op zoek naar de gewenste versterkingen.

Lees ook: Fortuna verliest van RKC na dramatische eerste helft

Ihattaren
Daarbij zet de technisch manager hoog in. Zo heeft Fortuna contact gehad met Mohamed Ihattaren, die niet aan het voetballen komt bij Juventus. "Het is iets wat voorbij is gekomen. Daarover zijn we in gesprek geweest. Er waren opties die voor hem beter waren", bevestigt Ars de berichtgeving van Voetbal International. Ihattaren wordt de laatste dagen met name gelinkt aan Ajax.

Nieuwe spelers
Fortuna Sittard trok deze transferperiode tot nu toe alleen doelman Michael Verrips aan. Volgens Ars is het vinden van spelers niet eenvoudig. "Wij willen uiteraard zo snel mogelijk ons team compleet hebben. Maar als we een speler halen, moet hij ook het verschil maken." Ars heeft ook al met meerdere spelers gesproken. "We hebben zoom-calls met spelers gehad om ze te overtuigen van onze filosofie. We waren ook een keer dichtbij met een speler, maar toen kwamen er bij zijn club twee coronagevallen, waardoor hij niet weg mocht."

Ook de laatste dagen is Ars druk bezig, zo zegt hij. Ars heeft tot en met 31 januari om nog spelers naar Fortuna te halen. "We kijken naar een spits, rechtervleugelaanvaller en een centrale verdediger."

Ultee en Tarhan
Voor zijn aankopen overlegt Ars met trainer Sjors Ultee en Ogan Torhan, de technische rechterhand van voorzitter Isitan Gün. "Met hen doe ik de voetbaltechnische zaken en bespreken we de spelers. Dus de beslissingen nemen we met zijn allen." Ars is vooral bezig met bellen, mailen, het bekijken van beelden van potentiële spelers en het overleggen met scouts.

Flemming
Terwijl spelers moeten worden aangetrokken, probeert Ars ook de huidige spelersgroep compleet te houden. Diverse media melden dat het Engelse Millwall onlangs 1,3 miljoen euro heeft geboden voor Zian Flemming. Ars wil dat bedrag niet bevestigen, maar hoopt Flemming binnenboord te houden. "Uiteindelijk is alles te koop, maar Zian is buiten zijn voetbalkwaliteiten ook belangrijk in de kleedkamer. Hij is een aanjager voor het team met zijn mentaliteit."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen