Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard verslaat ADO Den Haag ook in competitieduel

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 21:39

Fortuna Sittard heeft na de bekerzege ADO Den Haag ook in de competitie in de Eredivisie verslagen. De Fortunezen wonnen in eigen huis met 1-0 van de Hagenaars.

De Sittardenaren zetten het Haagse team vanaf het beginsignaal onder druk, maar het duurde tot de 40ste minuut voordat de aanvallen van Fortuna Sittard met een doelpunt werden bekroond.

Muur
Na nauwelijks vier minuten mocht Mark Diemers 25 meter van het Haagse doel een vrije trap nemen, maar zijn schot verdween in de muur. Fortuna bleef drukken, mocht in korte tijd twee hoekschoppen nemen, maar resultaat bleef uit. Na een kwartier spelen mocht Diemers opnieuw een vrije trap nemen aan de rand van het strafschopgebied. De afvallende bal kwam bij Felix Passlack terecht, maar zijn schot belandde in de handen van doelman Koopmans.

Hoekschoppen
Halverwege de eerste helft mocht Fortuna de derde hoekschop van de wedstrijd nemen. Koopmans wist de bal uit de zestien te tikken. Kort daarna kreeg Tesfaldet Tekie een kansje en ook Diemers probeerde de Haagse goalie te verschalken, maar die maakte zijn schot onschadelijk. Pas laat in de eerste helft kregen de Hagenaars hun eerste kans van de wedstrijd, maar Koselev hield zijn kist schoon.

Doelpunt
In de veertigste minuut kreeg Fortuna Sittard loon naar werken. Amadou Ciss kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal achter doelman Koopmans. Met een 1-0 voorsprong sloten de Fortunezen de eerste helft af.

Druk opgevoerd
Zes minuten na de hervatting kreeg Fortuna Sittard de kans op 2-0 te komen. Tekie schoot op doel, Koopmans redde, maar Felix Passlack schoot in de rebound op de paal. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Fortuna steeds meer onder druk te staan en kwam de thuisploeg een aantal keren goed weg. 17 minuten voor tijd leken de Sittardenaren de gelijkmaker te moeten incasseren. De bal verdween achter doelman Alexie Koselev, maar er werd voor buitenspel geappelleerd en na raadpleging van de VAR werd de treffer niet toegekend.

Peentjes zweten
Bij de Sittardenaren en hun aanhang was het daarna peentjes zweten. ADO Den Haag probeerde de gelijkmaker te forceren en de Fortunezen probeerden via Alex Carbonell een tweede doelpunt te maken. De schuiver leverde geen probleem op voor doelman Koopmans.

Geel
Een paar minuten voor tijd kregen coach Sjors Ultee en zijn collega van ADO Den Haag een gele kaart na een overtreding van Beugelsdijk. Fortuna kreeg in de slotminuten nog een kans de score te vergroten, maar een voorzet van Tesfaldet Tekie was te hard voor Diemers en de bal verdween voorlangs het Haagse doel.

Blessuretijd
ADO probeerde in blessuretijd uit alle macht nog gelijk te maken, maar het schot van Beugelsdijk ging voorlangs het doel van Koselev. In de slotseconden tikte de Fortuna-doelman een Haags schot over zijn doel en hield zo de drie punten in Sittard.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen