Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard verliest van FC Groningen

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 14:31

Fortuna Sittard heeft geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Groningen. Het team van trainer Kevin Hofland verloor in eigen huis met 1-3 van FC Groningen. Jorgen Larsen tekende voor rust voor twee doelpunten van de bezoekers.

De wedstrijd was nog niet op gang gekomen toen de Fortunezen al op achterstand kwamen. Jorgen Larsen kreeg een voorzet van links en kon de bal achter doelman Alexei Koselev schuiven: 0-1. Fortuna liet in de aanvangsfase niet meer zien dan een schot van Lisandro Semedo op doel, maar de bal ging naast.

Groningen bleef aanvallen en kreeg kansen. Fortuna Sittard kon daar weinig of niets tegenover stellen, afgezien van een schot van Semedo dat te zwak was om doelman Sergio Padt van Groningen in de problemen te brengen.

Geen grip op de wedstrijd
Er was nog geen half uur gespeeld of Jorgen Larsen bracht zijn team op 0-2. Bart van Hintum zette vanaf de linkerkant voor en Larsen kon de bal bij de tweede paal binnenlopen.

Fortuna Sittard kreeg geen grip op de wedstrijd. Geen pass kwam aan en aanvallen werden nauwelijks opgezet. Groningen bleef aanvallen en het doel van Koselev onder vuur nemen, maar kon de score voor rust niet verder opvoeren.

Groningen kreeg direct na rust kansen om de voorsprong op te voeren. Verdediger Ko Itakura liep mee tot in het strafschopgebied van Fortuna, maar kopte de voorzet van Alessio da Cruz naast en ook Daniel van Kaam faalde in de afwerking.

Penalty
Tien minuten na de hervatting legde scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip nadat Martin Angha in de zestien onderuit gehaald was. Mats Seuntjens faalde niet en bracht zijn team terug in de wedstrijd: 1-2.

Gretiger
Fortuna Sittard was na dat doelpunt gretiger en zette druk op de Groningers, maar de gelijkmaker bleef uit. Aan de overkant was Groningen dicht bij een derde doelpunt Gabriel Gudmundsson krulde bal richting de verre hoek, maar Alexei Koselev tikte de bal uit het doel.

Beslissing
Tien minuten voor tijd viel de beslissing toen Bart van Hintum een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied langs de muur van Fortuna in de touwen schoot en 1-3 als eindstand op het scorebord bracht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen