Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard verhuurt middenvelder aan amateurclub

Geplaatst opzondag 29 juli 2018 - 21:55

De wegen van Fortuna Sittard en middenvelder Luc Tinnemans (20) scheiden, zij het tijdelijk. Amateurclub EVV neemt het jeugdproduct van de Sittardse club op huurbasis over.

Bij zijn broodheer heeft de middenvelder nog een contract tot medio 2020, met een optie vanuit de club om de verbintenis nog één jaar te verlengen.

Lees ook: Duitse routinier in de etalage bij Fortuna Sittard

Overbodig in Sittard
Tot dusver speelde Tinnemans precies twaalf minuten voor de promovendus. Hij mocht invallen tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgelopen seizoen. Voor deze voetbaljaargang had Fortuna Sittard wederom geen plannen met de twintiger. In tegenstelling tot jeugdproducten als Rowen Koot en Bo Breukers, trainde Tinnemans tot dusver niet mee met de selectie van trainers René Eijer en Kevin Hofland.

Minuten maken
Nu is het de bedoeling dat de middenvelder minuten gaat maken, zij het op een lager niveau. EVV komt uit in de Derde Divisie. Bij die club komt Tinnemans wel een aantal bekenden tegen. Zo is Robert van der Weert, die tot voor kort deel uitmaakte van de technische staf van Fortuna Sittard, er assistent-trainer. Ook voormalig Fortunezen Rick Geenen, Demen Roumen, Rick Tummers en Bob Vankan spelen bij de club uit Echt.

Doorselecteren
Het vertrek van Tinnemans past in het plan van Fortuna Sittard om door te selecteren. Onlangs vertrok middenvelder Mickaël Malsa op huurbasis, naar het Spaanse Albacete. Daarnaast staat rechtsback Christopher Braun op de nominatie om te vertrekken en is keeper Job van de Walle zijn rol als derde keeper kwijt. Koot neemt die positie van hem over, waardoor Van de Walle in aanmerking komt voor een (tijdelijk) vertrek.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen