Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard is twee smaakmakers even kwijt

Geplaatst opzaterdag 31 maart 2018 - 18:07

Een smetje op de feestvreugde bij Fortuna Sittard, kersvers koploper van de Jupiler League: smaakmakers André Vidigal en Djibril Dianessy hebben blessures overgehouden aan het duel tegen Almere City.

Op de eigen website laat de club weten dat er nog veel onduidelijk is over de kwetsuur van de 19-jarige Vidigal, omdat zijn enkel nog opgezwollen is. Zijn situatie wordt van dag tot dag bekeken.

Lang afwezig
Zijn Franse collega Dianessy (22) heeft naar alle waarschijnlijkheid meer pech. Hij heeft schade opgelopen aan de meniscus en de voorste kruisband, waardoor hij langdurig lijkt uitgeschakeld. In beide gevallen wordt er volgende week nieuw onderzoek verricht naar de precieze ernst van de blessures. De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, van aankomende maandag, lijkt te vroeg te komen voor beide aanvallers.

Aderlating
De afwezigheid van de twee vleugelspelers is een flinke aderlating voor Fortuna Sittard. Vidigal speelde 27 wedstrijden voor de club en scoorde daarin tien keer, terwijl de Portugees tweemaal aangever was. Dianessy kwam tot 31 wedstrijden in het groen-geel, waarin hij dertien keer scoorde en negen assists afleverde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen