Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard test Belgisch talent en Franse mandekker

Geplaatst opzaterdag 22 juni 2019 - 11:38

Fortuna Sittard is zaterdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Op de eerste training waren ook Jacky Donkor (20) en Grégoire Amiot (24) te ontwaren. De twee krijgen de kans om een contract in de wacht te slepen.

In totaal zag het publiek vier nieuwe gezichten. Naast de testspelers waren ook kersverse aanwinsten Patrik Raitanen​ en Adnan Ugur aanwezig in Ohé en Laak, waar de training plaatsvond.

Lees ook: Fortuna Sittard slaat toe en hengelt talent binnen

Nieuwe aanvallers
Fortuna Sittard kan wat vers bloed gebruiken, omdat er deze zomer veertien spelers zijn uitgezwaaid. Van die groep keert een enkeling mogelijk nog terug, maar feit blijft dat de selectie stevig is uitgedund. Technisch manager Sjoers Ars liet maandag weten dat de club een akkoord nadert met twee aanvallers. En daar blijft het niet bij. Fortuna Sittard wil zich in iedere linie versterken. Mogelijk behoren proefspelers Donkor en Amiot tot die groep versterkingen.

Geen profdebuut
Donkor is een Belgische buitenspeler, die ook beschikt over de Ghanese nationaliteit. De aanvaller wacht nog op zijn debuut in het profvoetbal, maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. Hij zag het levenslicht in Gent en begon daar ook zijn loopbaan. Na acht jaar in de jeugdopleiding van AA Gent stapte hij over naar de Belgische topclub Anderlecht. Later maakte hij deel uit van de academie van het Engelse West Bromwich Albion, om vervolgens bij Lokeren weer terug te keren in het Belgische jeugdvoetbal.

Twintig jeugdinterlands
De Franse centrumverdediger Amiot werd in zijn vaderland opgeleid door Toulouse, maar maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij Stade Reims. De afgelopen twee seizoenen speelde hij op het tweede én derde niveau van Frankrijk, bij Bourg-en-Bresse. In zijn eerste seizoen degradeerde hij. Afgelopen voetbaljaargang kwam hij tot 23 optredens namens de club, veelal als basisspeler. Hij speelde twintig interlands voor verschillende Franse jeugdelftallen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen