Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard terug in categorie 2

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 16:53

De licentiecommissie van de KNVB heeft Fortuna Sitard ingedeeld in categorie 2. Dat zegt directeur Martin Masset.

De club krijgt daarmee een 'voldoende' van de KNVB voor de financiële situatie. "Wij zijn drie jaar bezig geweest om in categorie 2 te komen. Dat is zeker een reden om feest te vieren", zegt Masset. "Drie jaar geleden waren we hartstikke failliet."

Problemen
Fortuna heeft twee jaar lang in categorie 1 gezeten, waarin de clubs zitten die in financiële problemen verkeren. De Sittardse club heeft de laatste tijd haar schulden grotendeels weggewerkt en werkt op dit moment met een vrijwel sluitende begroting. Fortuna kwam in financieel beter weer door de verkoop van het stadion en door flink te snijden in de uitgaven.

Proflicentie op het spel
Fortuna Sittard keert na 8 meetpunten terug in categorie 2. De KNVB eist dat clubs in categorie 1 binnen negen meetpunten (drie jaar) terugkeren naar categorie 2 of 3. Als dat niet lukt, wordt de proflicentie afgenomen. Daarmee schaart de Sittardse club zich nét op tijd bij de financieel gezondere clubs in Nederland.

Beluister onderstaand een interview met Masset:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Puntaftrek als Fortuna geen nieuwe trainer aanstelt
Fortuna spreekt met 2 trainers, 'financiën struikelblok’
Fortuna praat verder met mogelijke redders
Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen