Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard strijdend ten onder tegen SC Heerenveen

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 22:35

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond van SC Heerenveen verloren. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-1 voor de Friezen.

De Sittardenaren hebben de Friezen daarmee hun eerste thuiszege van het seizoen bezorgd.

Buitenspel
Trainersduo René Eijer en Kevin Hofland kon weer beschikken over Andrija Novakovich. Toch kreeg Finn Stokkers de voorkeur boven de Amerikaanse goalgetter. Na een rommelig begin leken de Friezen in de tweede minuut de score te openen, maar de treffer van Arber Zeneli werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond. De Sittardenaren waren wakker geschud en verhoogden het tempo.

Kansen
Dat resulteerde een paar minuten later in de eerste kans voor Fortuna. Branislav Minaj kon op doel koppen na een vrije trap, maar Heerenveen-goalie Warner Hahn hield zijn goal schoon. De Sittardse promovendus creëerde vervolgens een paar kansen, maar verzuimde om de score te openen.

Goal
Vlak voor rust begon Heerenveen aan te dringen. Zo ontsnapte Fortuna in 42e minuut aan een tegentreffer. Na een fraaie aanval kon Zeneli doelman Alexei Koșelev onder vuur nemen, maar de Moldaviër keerde de inzet met een goede reflex. Een minuut later had de Fortuna-goalie geen antwoord. Daniel Høegh kopte de bal via het hoofd van Fortuna-verdediger Wessel Dammers achter Koșelev. Daarmee bepaalde de aanvoerder van de Friezen ook meteen de ruststand: 1-0.

Penalty
De Friezen zochten na de rust meteen de aanval. Na een halve minuut spelen ging de bal op de stip na een overtreding van Clint Essers. Uitblinker Zeneli ging achter de bal staan en verschalkte Koșelev: 2-0.

Snel antwoord
Lang kon Heerenveen niet genieten van de goal. Fortuna had een snel antwoord. Lazaros Lamprou werd gelanceerd en ging in de 49e minuut alleen op Hahn af. De Griek liet de Heerenveen-keeper met een fraaie lob kansloos en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Hoog tempo
Koșelev moest vlak daarna in actie komen na een verraderlijke vrije trap van Yuki Kobayashi. Aan de andere kant werd een inzet van Mark Diemers geblokt. De Sittardenaren voerden de druk verder op. Zo kon Finn Stokkers in de 62e minuut in stelling worden gebracht. Hij schoot recht op Hahn af waardoor zijn inzet een makkelijke prooi was voor de Heerenveen-goalie.

Schotkracht
In de 69e minuut werd Ahmed El Messaoudi naar de kant gehaald. De middenvelder werd afgelost door André Vidigal. Niet veel later mocht Andrija Novakovich zijn rentree maken. De Amerikaan verving Lisandro Semedo. De twee aanvallers moesten Fortuna van de nodige schotkracht voorzien in de jacht op de gelijkmaker.

Zeneli
Toch bleven grote kansen voor de Sittardenaren uit. Aan de andere kant daarentegen had de defensie van Fortuna de handen vol aan Zeneli. Koșelev kon twee keer redding brengen na schoten van de aalvlugge aanvaller. De derde keer had hij geen antwoord. In de rebound was Pelle van Amersfoort trefzeker: 3-1. Daarmee gooide hij de wedstrijd in de 81e minuut op slot.

Ranglijst
Door de zege passeert Heerenveen Fortuna op de ranglijst. De Sittardenaren staan nu tiende op de ranglijst.

Foto: Niels van Renen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen