Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard-ster in belangstelling Engelse clubs

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 9:30

Na een topseizoen bij Fortuna Sittard kan Lisandro Semedo (22) op de nodige belangstelling rekenen. Naar eigen zeggen is er onder meer interesse van clubs uit Duitsland, Engeland én Nederland.

Semedo, die onlangs is uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League, noemt overigens geen namen. "Ze bellen mij niet zelf, dat loopt allemaal via mijn zaakwaarnemer."

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Engelse droom
De interesse is nog niet zo concreet geworden dat hij met clubs heeft gesproken. "Maar ik houd wel alle opties open. Ik zou me graag alsnog willen bewijzen in Engeland, maar het kan alle kanten op." In het seizoen 2015-2016 speelde Semedo kortstondig voor het Engelse Reading. "Toen was ik nog jong. Ik wil ooit nog eens terug naar Engeland. Er is interesse uit dat land, maar ook uit Duitsland en de Eredivisie."

Fortuna-contract
Dat betekent niet dat zijn huidige werkgever kansloos is. "Nee, ik ben nu in gesprek met Fortuna Sittard." De aanvaller wordt door de Sittardse club voor twee jaar gehuurd van het Cypriotische Apollon Limasol. Hij zou dus sowieso nog een jaar bij de promovendus moeten blijven. Daarnaast heeft Fortuna een optie om hem definitief in te lijven. "Daarover zijn we eigenlijk al akkoord", onthult Semedo.

Transfersom
De vleugelspeler, die afgelopen seizoen vijftien keer scoorde én vijftien assists gaf, levert Fortuna hoe dan ook geld op. Neemt de Sittardse club hem definitief over, dan kan het meer geld vragen. Doet het dat niet, dan moet een kopende club in ieder geval het huurcontract van Semedo in Sittard afkopen.

Opleving in Sittard
Hoewel Semedo in de jeugdopleiding van Sporting Portugal bekend stond als een talentvolle speler, kwam hij nergens écht uit de verf. In Sittard explodeerde hij. "Dit was de juiste plek op het juiste moment voor mij. Ik had inmiddels wat ervaring en kwam hier op een plek terecht waar ik me volledig op het voetbal kon richten. De rest werd voor me geregeld. Daarom is Fortuna de juiste omgeving voor mij."

Overigens wordt de Portugees dinsdag door verschillende Turkse media aan topclub Galatasaray gelinkt, maar Semedo rept zelf met geen woord over de Turkse grootmacht.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen