Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard-ster in belangstelling Engelse clubs

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 9:30

Na een topseizoen bij Fortuna Sittard kan Lisandro Semedo (22) op de nodige belangstelling rekenen. Naar eigen zeggen is er onder meer interesse van clubs uit Duitsland, Engeland én Nederland.

Semedo, die onlangs is uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League, noemt overigens geen namen. "Ze bellen mij niet zelf, dat loopt allemaal via mijn zaakwaarnemer."

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Engelse droom
De interesse is nog niet zo concreet geworden dat hij met clubs heeft gesproken. "Maar ik houd wel alle opties open. Ik zou me graag alsnog willen bewijzen in Engeland, maar het kan alle kanten op." In het seizoen 2015-2016 speelde Semedo kortstondig voor het Engelse Reading. "Toen was ik nog jong. Ik wil ooit nog eens terug naar Engeland. Er is interesse uit dat land, maar ook uit Duitsland en de Eredivisie."

Fortuna-contract
Dat betekent niet dat zijn huidige werkgever kansloos is. "Nee, ik ben nu in gesprek met Fortuna Sittard." De aanvaller wordt door de Sittardse club voor twee jaar gehuurd van het Cypriotische Apollon Limasol. Hij zou dus sowieso nog een jaar bij de promovendus moeten blijven. Daarnaast heeft Fortuna een optie om hem definitief in te lijven. "Daarover zijn we eigenlijk al akkoord", onthult Semedo.

Transfersom
De vleugelspeler, die afgelopen seizoen vijftien keer scoorde én vijftien assists gaf, levert Fortuna hoe dan ook geld op. Neemt de Sittardse club hem definitief over, dan kan het meer geld vragen. Doet het dat niet, dan moet een kopende club in ieder geval het huurcontract van Semedo in Sittard afkopen.

Opleving in Sittard
Hoewel Semedo in de jeugdopleiding van Sporting Portugal bekend stond als een talentvolle speler, kwam hij nergens écht uit de verf. In Sittard explodeerde hij. "Dit was de juiste plek op het juiste moment voor mij. Ik had inmiddels wat ervaring en kwam hier op een plek terecht waar ik me volledig op het voetbal kon richten. De rest werd voor me geregeld. Daarom is Fortuna de juiste omgeving voor mij."

Overigens wordt de Portugees dinsdag door verschillende Turkse media aan topclub Galatasaray gelinkt, maar Semedo rept zelf met geen woord over de Turkse grootmacht.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen