Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard stelt Braga aan als hoofd academy

Geplaatst opmaandag 3 juli 2017 - 14:34

Fortuna Sittard heeft de Portugees Claudio Braga (42) aangesteld als hoofd jeugdopleiding.

De komst van Braga moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de Fortuna Sittard Academy.

Ervaring
Met het aantrekken van de in Maassluis woonachtige Portugees, haalt Fortuna een brok ervaring binnen. Braga was eerder werkzaam in de jeugdafdelingen van onder andere Feyenoord, PSV en Sparta Rotterdam.

Ambitie
Isitan Gün, grootaandeelhouder van de Sittardse club, is blij met Braga. "Met hem aan het roer van de Academy staan we aan het begin van een interessante periode, waarin we als doel hebben om de Fortuna Sittard Youth Academy uit te bouwen tot één van de beste opleidingen. Niet alleen in Limburg of Nederland, maar in het gehele Europese voetballandschap", vertelt hij op de clubwebsite.

Regio
Gün geeft Braga geen misselijke opdracht mee. "Op dit moment hebben we al de beste jeugdopleiding in de regio. Maar dat is niet genoeg. De Fortuna Sittard Academy wordt uiteindelijk één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland."

Braga heeft een contract getekend voor een jaar.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Hofland: 'Het voelt heel vertrouwd bij Fortuna'
Fortuna Braga
Portugees voorlopig als coach op de bank bij Fortuna
Fortuna Sittard-coach Claudio Braga
Terugkeer naar Portugal lonkt voor Claudio Braga
Fortuna Sittard-coach Claudio Braga
Succescoach Braga verlaat Fortuna voor klus in Portugal
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen