Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard steelt punt in slotfase tegen Heracles

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 14:13

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in de vierde minuut van de extra speeltijd (90+4) één punt gepakt tegen Heracles Almelo. Vanaf elf meter scoorde Mark Diemers in Sittard de 1-1.

De Heraclieden domineerden de hele wedstrijd, maar lieten een zee aan kansen onbenut.

VAR
Bij de opening van de competitie ging Fortuna kansloos met 4-0 ten onder in Alkmaar. Met dezelfde elf leek het nu al vroeg opnieuw de verkeerde kant op te gaan toen Fortuna in de dertiende
minuut met 0-1 achter kwam. Het doelpunt werd door scheidsrechter Blom op aangeven van de VAR en na het bekijken van de beelden, afgekeurd. Toch gaf dat de Sittardse ploeg nog niet het extra elan dat verwacht mocht worden. Door veel kleine overtredingen en onnauwkeurige passes kwam de thuisploeg niet in haar spel. Ook Heracles speelde geen beste partij maar was wel de gevaarlijkere ploeg. In de 43e minuut kreeg het de beste kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Osman ging over het bijna lege Fortuna-doel. Ninaj kreeg nog geel en Diemers verknalde nog een vrije trap voordat Blom floot voor de rust (0-0).

Koselev redder in nood
Even leek het aan het begin van de tweede helft beter te gaan, maar nog voor er een uur gevoetbald was, keek Fortuna tegen een 0-1 achterstand aan. Een lange pass zette op rechts Silvester van der Water alleen voor doelman Alexei Koselev. De Heracles-aanvaller omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel.
Fortuna-coach Sjors Ultee wisselde, Bassala Sambou kwam voor Adnan Ugur. Maar de kans kwam aan de andere kant: Dessers raakte, via het handje van Koselev, de paal en de rebound van Merkel werd nog net geblokt. Ook de volgende kans was voor de gasten, maar Koselev redde in een één-op-één-situatie met Mauro Junior.

Leven in het Sittardse spel
Clint Essers kwam Alex Carbonell vervangen (69e min.) en eindelijk kwam er iets meer leven in het Sittardse spel, maar niet meer lijn. De Finse spits Rasmus Karjalainen werd nog gewisseld, de Albanees Agim Zeka was zijn vervanger. Dat leverde in eerste instantie niet meer op dan twee halve kansen. Na een goede aanval kreeg Sambou in de zestien de bal niet onder controle. Diezelfde Sambou kreeg in de slotfase zijn hoofd nog tegen de bal maar kon het leer niet genoeg kracht meegeven.

Eerste punt binnen
Heracles beperkte zich tot de counter en Fortuna greep de vijf minuten extra speeltijd aan om alles naar voren te gooien. Een schot van Passlack raakte de lat, zijn volgend schot werd gepareerd door de Heracles doelman. Fortuna bleef in de aanval en een voorzet kwam tegen de hand van een Heracles-verdediger. Mark Diemers benutte die kans waarmee het eerste punt van dit seizoen binnen is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen