Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard steelt punt in slotfase tegen Heracles

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 14:13

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in de vierde minuut van de extra speeltijd (90+4) één punt gepakt tegen Heracles Almelo. Vanaf elf meter scoorde Mark Diemers in Sittard de 1-1.

De Heraclieden domineerden de hele wedstrijd, maar lieten een zee aan kansen onbenut.

VAR
Bij de opening van de competitie ging Fortuna kansloos met 4-0 ten onder in Alkmaar. Met dezelfde elf leek het nu al vroeg opnieuw de verkeerde kant op te gaan toen Fortuna in de dertiende
minuut met 0-1 achter kwam. Het doelpunt werd door scheidsrechter Blom op aangeven van de VAR en na het bekijken van de beelden, afgekeurd. Toch gaf dat de Sittardse ploeg nog niet het extra elan dat verwacht mocht worden. Door veel kleine overtredingen en onnauwkeurige passes kwam de thuisploeg niet in haar spel. Ook Heracles speelde geen beste partij maar was wel de gevaarlijkere ploeg. In de 43e minuut kreeg het de beste kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Osman ging over het bijna lege Fortuna-doel. Ninaj kreeg nog geel en Diemers verknalde nog een vrije trap voordat Blom floot voor de rust (0-0).

Koselev redder in nood
Even leek het aan het begin van de tweede helft beter te gaan, maar nog voor er een uur gevoetbald was, keek Fortuna tegen een 0-1 achterstand aan. Een lange pass zette op rechts Silvester van der Water alleen voor doelman Alexei Koselev. De Heracles-aanvaller omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel.
Fortuna-coach Sjors Ultee wisselde, Bassala Sambou kwam voor Adnan Ugur. Maar de kans kwam aan de andere kant: Dessers raakte, via het handje van Koselev, de paal en de rebound van Merkel werd nog net geblokt. Ook de volgende kans was voor de gasten, maar Koselev redde in een één-op-één-situatie met Mauro Junior.

Leven in het Sittardse spel
Clint Essers kwam Alex Carbonell vervangen (69e min.) en eindelijk kwam er iets meer leven in het Sittardse spel, maar niet meer lijn. De Finse spits Rasmus Karjalainen werd nog gewisseld, de Albanees Agim Zeka was zijn vervanger. Dat leverde in eerste instantie niet meer op dan twee halve kansen. Na een goede aanval kreeg Sambou in de zestien de bal niet onder controle. Diezelfde Sambou kreeg in de slotfase zijn hoofd nog tegen de bal maar kon het leer niet genoeg kracht meegeven.

Eerste punt binnen
Heracles beperkte zich tot de counter en Fortuna greep de vijf minuten extra speeltijd aan om alles naar voren te gooien. Een schot van Passlack raakte de lat, zijn volgend schot werd gepareerd door de Heracles doelman. Fortuna bleef in de aanval en een voorzet kwam tegen de hand van een Heracles-verdediger. Mark Diemers benutte die kans waarmee het eerste punt van dit seizoen binnen is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen