Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard steelt punt in slotfase tegen Heracles

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 14:13

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in de vierde minuut van de extra speeltijd (90+4) één punt gepakt tegen Heracles Almelo. Vanaf elf meter scoorde Mark Diemers in Sittard de 1-1.

De Heraclieden domineerden de hele wedstrijd, maar lieten een zee aan kansen onbenut.

VAR
Bij de opening van de competitie ging Fortuna kansloos met 4-0 ten onder in Alkmaar. Met dezelfde elf leek het nu al vroeg opnieuw de verkeerde kant op te gaan toen Fortuna in de dertiende
minuut met 0-1 achter kwam. Het doelpunt werd door scheidsrechter Blom op aangeven van de VAR en na het bekijken van de beelden, afgekeurd. Toch gaf dat de Sittardse ploeg nog niet het extra elan dat verwacht mocht worden. Door veel kleine overtredingen en onnauwkeurige passes kwam de thuisploeg niet in haar spel. Ook Heracles speelde geen beste partij maar was wel de gevaarlijkere ploeg. In de 43e minuut kreeg het de beste kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Osman ging over het bijna lege Fortuna-doel. Ninaj kreeg nog geel en Diemers verknalde nog een vrije trap voordat Blom floot voor de rust (0-0).

Koselev redder in nood
Even leek het aan het begin van de tweede helft beter te gaan, maar nog voor er een uur gevoetbald was, keek Fortuna tegen een 0-1 achterstand aan. Een lange pass zette op rechts Silvester van der Water alleen voor doelman Alexei Koselev. De Heracles-aanvaller omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel.
Fortuna-coach Sjors Ultee wisselde, Bassala Sambou kwam voor Adnan Ugur. Maar de kans kwam aan de andere kant: Dessers raakte, via het handje van Koselev, de paal en de rebound van Merkel werd nog net geblokt. Ook de volgende kans was voor de gasten, maar Koselev redde in een één-op-één-situatie met Mauro Junior.

Leven in het Sittardse spel
Clint Essers kwam Alex Carbonell vervangen (69e min.) en eindelijk kwam er iets meer leven in het Sittardse spel, maar niet meer lijn. De Finse spits Rasmus Karjalainen werd nog gewisseld, de Albanees Agim Zeka was zijn vervanger. Dat leverde in eerste instantie niet meer op dan twee halve kansen. Na een goede aanval kreeg Sambou in de zestien de bal niet onder controle. Diezelfde Sambou kreeg in de slotfase zijn hoofd nog tegen de bal maar kon het leer niet genoeg kracht meegeven.

Eerste punt binnen
Heracles beperkte zich tot de counter en Fortuna greep de vijf minuten extra speeltijd aan om alles naar voren te gooien. Een schot van Passlack raakte de lat, zijn volgend schot werd gepareerd door de Heracles doelman. Fortuna bleef in de aanval en een voorzet kwam tegen de hand van een Heracles-verdediger. Mark Diemers benutte die kans waarmee het eerste punt van dit seizoen binnen is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen