Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard speurt naar transfervrije versterking

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 7:53

Wie dacht dat Fortuna Sittard na het aantrekken van dertien spelers klaar is op de transfermarkt, zat mis. De club is nog altijd op zoek naar versterking. Die zoektocht speelt zich inmiddels af in de kringen van clubloze spelers.

Maandag sloot de transfermarkt, wat betekent dat koop- en huurcontracten niet meer kunnen worden afgesloten tot januari. Spelers zonder club mogen in die periode wél elders tekenen.

Lees ook: Deadline-deals: actief MVV, dubbel gevoel Fortuna

Directe versterkingen
Fortuna Sittard haalde op de valreep nog twee spelers in huis: middenvelder Leandro Fernandes (19) kwam op huurbasis over van Juventus, terwijl linksback George Cox (21) de linksbackpositie van meer diepte moet voorzien. Het waren niet de directe versterkingen waar de club op hoopte. In Sittard richt men zich nog altijd op een kwaliteitsimpuls op het middenveld en de voorhoede.

Kwaliteitsimpuls
Daar is de club volgens technisch manager Sjoerd Ars ook actief naar op zoek. Of beide vacatures worden ingevuld, is volgens hem nog maar de vraag. "Want we hebben maar een beperkt budget. Maar we willen in ieder geval nog één speler aantrekken." Een voorkeur voor een positie heefr Ars vooralsnog niet. "De prioriteit ligt niet zozeer op één positie, maar meer op kwaliteit."

No way, José
Overigens is de komst van José Rodríguez (24) uitgesloten. De Spanjaard leek deze zomer hard op weg naar Sittard, maar liet de club op het laatste moment in de kou staan en tekende een driejarig contract bij Málaga. Door problemen bij die club werden echter de contracten van vrijwel alle aanwinsten weer ontbonden, zodat ze terugkwamen op de markt. Het is Málaga niet gelukt het contract van Rodríguez op tijd te ontbinden, waardoor hij nog minstens een half jaar bij die club moet blijven.

De Franse middenvelder Mickaël Malsa is in alle stilte vertrokken bij Fortuna Sittard. Hij stapte transfervrij over naar het Spaanse Mirandés.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen