Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard speurt naar transfervrije versterking

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 7:53

Wie dacht dat Fortuna Sittard na het aantrekken van dertien spelers klaar is op de transfermarkt, zat mis. De club is nog altijd op zoek naar versterking. Die zoektocht speelt zich inmiddels af in de kringen van clubloze spelers.

Maandag sloot de transfermarkt, wat betekent dat koop- en huurcontracten niet meer kunnen worden afgesloten tot januari. Spelers zonder club mogen in die periode wél elders tekenen.

Lees ook: Deadline-deals: actief MVV, dubbel gevoel Fortuna

Directe versterkingen
Fortuna Sittard haalde op de valreep nog twee spelers in huis: middenvelder Leandro Fernandes (19) kwam op huurbasis over van Juventus, terwijl linksback George Cox (21) de linksbackpositie van meer diepte moet voorzien. Het waren niet de directe versterkingen waar de club op hoopte. In Sittard richt men zich nog altijd op een kwaliteitsimpuls op het middenveld en de voorhoede.

Kwaliteitsimpuls
Daar is de club volgens technisch manager Sjoerd Ars ook actief naar op zoek. Of beide vacatures worden ingevuld, is volgens hem nog maar de vraag. "Want we hebben maar een beperkt budget. Maar we willen in ieder geval nog één speler aantrekken." Een voorkeur voor een positie heefr Ars vooralsnog niet. "De prioriteit ligt niet zozeer op één positie, maar meer op kwaliteit."

No way, José
Overigens is de komst van José Rodríguez (24) uitgesloten. De Spanjaard leek deze zomer hard op weg naar Sittard, maar liet de club op het laatste moment in de kou staan en tekende een driejarig contract bij Málaga. Door problemen bij die club werden echter de contracten van vrijwel alle aanwinsten weer ontbonden, zodat ze terugkwamen op de markt. Het is Málaga niet gelukt het contract van Rodríguez op tijd te ontbinden, waardoor hij nog minstens een half jaar bij die club moet blijven.

De Franse middenvelder Mickaël Malsa is in alle stilte vertrokken bij Fortuna Sittard. Hij stapte transfervrij over naar het Spaanse Mirandés.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen