Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard speurt naar transfervrije versterking

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 7:53

Wie dacht dat Fortuna Sittard na het aantrekken van dertien spelers klaar is op de transfermarkt, zat mis. De club is nog altijd op zoek naar versterking. Die zoektocht speelt zich inmiddels af in de kringen van clubloze spelers.

Maandag sloot de transfermarkt, wat betekent dat koop- en huurcontracten niet meer kunnen worden afgesloten tot januari. Spelers zonder club mogen in die periode wél elders tekenen.

Lees ook: Deadline-deals: actief MVV, dubbel gevoel Fortuna

Directe versterkingen
Fortuna Sittard haalde op de valreep nog twee spelers in huis: middenvelder Leandro Fernandes (19) kwam op huurbasis over van Juventus, terwijl linksback George Cox (21) de linksbackpositie van meer diepte moet voorzien. Het waren niet de directe versterkingen waar de club op hoopte. In Sittard richt men zich nog altijd op een kwaliteitsimpuls op het middenveld en de voorhoede.

Kwaliteitsimpuls
Daar is de club volgens technisch manager Sjoerd Ars ook actief naar op zoek. Of beide vacatures worden ingevuld, is volgens hem nog maar de vraag. "Want we hebben maar een beperkt budget. Maar we willen in ieder geval nog één speler aantrekken." Een voorkeur voor een positie heefr Ars vooralsnog niet. "De prioriteit ligt niet zozeer op één positie, maar meer op kwaliteit."

No way, José
Overigens is de komst van José Rodríguez (24) uitgesloten. De Spanjaard leek deze zomer hard op weg naar Sittard, maar liet de club op het laatste moment in de kou staan en tekende een driejarig contract bij Málaga. Door problemen bij die club werden echter de contracten van vrijwel alle aanwinsten weer ontbonden, zodat ze terugkwamen op de markt. Het is Málaga niet gelukt het contract van Rodríguez op tijd te ontbinden, waardoor hij nog minstens een half jaar bij die club moet blijven.

De Franse middenvelder Mickaël Malsa is in alle stilte vertrokken bij Fortuna Sittard. Hij stapte transfervrij over naar het Spaanse Mirandés.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen