Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard speurt naar transfervrije versterking

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 7:53

Wie dacht dat Fortuna Sittard na het aantrekken van dertien spelers klaar is op de transfermarkt, zat mis. De club is nog altijd op zoek naar versterking. Die zoektocht speelt zich inmiddels af in de kringen van clubloze spelers.

Maandag sloot de transfermarkt, wat betekent dat koop- en huurcontracten niet meer kunnen worden afgesloten tot januari. Spelers zonder club mogen in die periode wél elders tekenen.

Lees ook: Deadline-deals: actief MVV, dubbel gevoel Fortuna

Directe versterkingen
Fortuna Sittard haalde op de valreep nog twee spelers in huis: middenvelder Leandro Fernandes (19) kwam op huurbasis over van Juventus, terwijl linksback George Cox (21) de linksbackpositie van meer diepte moet voorzien. Het waren niet de directe versterkingen waar de club op hoopte. In Sittard richt men zich nog altijd op een kwaliteitsimpuls op het middenveld en de voorhoede.

Kwaliteitsimpuls
Daar is de club volgens technisch manager Sjoerd Ars ook actief naar op zoek. Of beide vacatures worden ingevuld, is volgens hem nog maar de vraag. "Want we hebben maar een beperkt budget. Maar we willen in ieder geval nog één speler aantrekken." Een voorkeur voor een positie heefr Ars vooralsnog niet. "De prioriteit ligt niet zozeer op één positie, maar meer op kwaliteit."

No way, José
Overigens is de komst van José Rodríguez (24) uitgesloten. De Spanjaard leek deze zomer hard op weg naar Sittard, maar liet de club op het laatste moment in de kou staan en tekende een driejarig contract bij Málaga. Door problemen bij die club werden echter de contracten van vrijwel alle aanwinsten weer ontbonden, zodat ze terugkwamen op de markt. Het is Málaga niet gelukt het contract van Rodríguez op tijd te ontbinden, waardoor hij nog minstens een half jaar bij die club moet blijven.

De Franse middenvelder Mickaël Malsa is in alle stilte vertrokken bij Fortuna Sittard. Hij stapte transfervrij over naar het Spaanse Mirandés.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen