Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard sluit seizoen waardig af

Geplaatst opvrijdag 5 mei 2017 - 22:06

Fortuna Sittard heeft de laatste wedstrijd van de competitie in de Jupiler League met een overwinning afgesloten.

FC Volendam werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Stokkers
De Sittardse ploeg kreeg al vroeg in de wedstrijd de kans om op voorsprong te komen, maar Dianessy kon een voorzet van Stokkers niet in het doel werken. Na 13 minuten kroop Fortuna Sittard door het oog van de naald toen Perr Schuurs de bal van de doellijn redde.

Afgekeurde goal
Fortuna kreeg daarna meerdere kansen om op voorsprong te komen. Eerst landt een afstandschot van Bassan in de handen van de Volendam-keeper en even later gaat een schot van Vlijter rakelings over. In de 26e minuut juicht de Fortuna-aanhang wanneer Stokkers de bal in het doel schiet, maar scheidsrechter Kooij keurt het doelpunt wegens buitenspel af. Even later treft Volendam hetzelfde lot.

Voorsprong
Na ruim een half uur spelen komt Fortuna Sittard op voorsprong. Jorrit
Smeets krijgt de bal aangespeeld en schiet van buiten de zestien de bal keihard in het Volendamse doel: 1-0.Volendam probeert de stand weer in evenwicht te brengen, maar de bal verdwijnt naast het Fortuna-doel.

Dianessy en Bassan krijgen kort daarna de kans de voorsprong te vergroten, maar hun doelpogingen hebben geen resultaat. Drie minuten voor rust is het dan toch opnieuw raak wanneer Ferry de Regt de bal uit een voorzet van Finn Stokkers achter keeper Hobie Verhulst schuift: 2-0.

Foto: Niels van Renen

In de tweede helft probeert Volendam de achterstand te verkleinen en krijgt daarvoor enkele kansjes. Eerst schiet Hilterman naast en een schot van Meulens ondergaat hetzelfde lot. Fortuna ziet in de tussentijd een schot van Finn Stokkers ook naast het Volendam-doel verdwijnen.

Kansen Volendam
Na ruim een uur spelen wordt een schot van Tuijp tot corner verwerkt en de kopbal van Schouten gaat naast. Halverwege de tweede helft weet de keeper van Volendam een schot van Bassan maar net weg te werken. Een kwartier voor het einde ontkomt Fortuna aan een tegentreffer wanneer Christopher Braun de bal bijna in eigen doel werkt, maar Santos redt. Dat doet hij even later ook met een kopbal van Kwakman.

Zevenmijlslaarzen
Oliseh wisselt tegen het einde van de wedstrijd enkele spelers, die de club gaan verlaten. Junior Torunarigha gaat kort nadat hij in het veld gekomen is met zevenmijlslaarzen door de verdediging van Volendam, maar hij helpt zijn doelkans zelf om zeep.

Van Hout
Een paar minuten voor tijd elimineert Santos een aanval van Schouten. Even later rondt invaller Van Hout in zijn laatste wedstrijd bij de Sittardse club een actie van Bassan af met een treffer. Met een 3-0 overwinning voor eigen publiek sluit Fortuna Sittard de competitie waardig af.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Doelman Kaya twee jaar langer in Sittard
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Raymond Fafiani naar Fortuna Sittard
Fortuna Sittard terug in categorie 2
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen