Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard sluit competitie af met 2-1 nederlaag

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 16:36

Fortuna Sittard heeft de laatste wedstrijd van de competitie in de Eredivisie verloren. In Tilburg versloeg Willem II de Fortunezen met 2-1 na een 1-0 ruststand. Willem II handhaaft zich met deze zege in de Eredivisie.

Willem II liet vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout blijken op eigen kracht in de Eredivisie te willen blijven. De ploeg uit Tilburg zocht de aanval en creëerde kansen.

Een kopbal van Vangelis Pavlidis miste richting en bij een inzet van Kwasi Wriedt moest doelman Yanick van Osch zijn knuisten gebruiken om het gevaar te keren. Een schot van Mike Trésor ging voorlangs en Kwasi Wriedt kopte over het Sittardse doel.

Meer grip
Willem II bleef aanvallen, terwijl Fortuna geduldig naar een opening zocht. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Sittardenaren meer grip op de wedstrijd, maar slaagden er niet in kansen te scheppen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft plukte Van Osch op puike wijze een schot van Sven van Beek uit de rechterhoek.

Willem II op voorsprong
Op slag van rust kwam Willem II op voorsprong door Vangelis Pavlidis. Hij omzeilde de Fortuna-defensie en schoot de bal met een Messiaans boogje in het doel van Fortuna: 1-0.

Flemming maakt gelijkmaker
De Fortunezen tapten in de beginfase van de tweede helft uit een ander vaatje. Willem II kon zich geen tegentreffer veroorloven, maar moest drie minuten na de hervatting de gelijkmaker incasseren. Zian Flemming kreeg een steekpass van Sebastian Polter en schoot het leer van afstand achter doelman Aro Muric:1-1.

Willem II probeerde zich te herpakken en kreeg tien minuten na rust de kans wer op voorsprong te komen, maar Wriedt schoot over en korte tijd later kwam Fortuna goed weg toen Pavlidis de bal tegen de lat schoot.

Fortuna op achterstand
Met nog een kwart wedstrijd te spelen kwamen de geel-groenen alsnog op achterstand toen Sebastian Holmén de bal uit een hoekschop in het Sittardse doel schoot.Willem II pakte na die treffer de regie op en probeerde de voorsprong te vergroten. Fortuna leek vrede te hebben met een nederlaag en kon geen vuist meer maken tegen de Tilburgers.

Naarmate de tijd wegtikte nam de spanning in Tilburg toe, maar ook in blessuretijd werd niet meer gescoord. Op die manier blijft Willem II met een 2-1 zege op Fortuna Sittard voor de Eredivisie behouden.

Bekijk hier de reactie van Fortuna Sittard na afloop van de wedstrijd:

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen