Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard in slotfase onderuit tegen Vitesse

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 22:44

Fortuna Sittard heeft in stadion Gelredome in Arnhem met 4-2 verloren van Vitesse.

De Fortunezen leken lang op weg naar hun eerste overwinning van de competitie, maar gingen in de slotfase onderuit.

Hoekschoppen
Fortuna kreeg na vier minuten al een eerste kans tegen de Arnhemmers en mochten binnen tien minuten drie hoekschoppen nemen. Resultaat leverde dat niet op. Felix Passlack kreeg na een kwartier spelen de kans zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.

Bekeken schot
Vitesse begon daarna aan te dringen, maar echte kansen leverde dat niet op. Een kopbal van een Arnhemse aanvaller verdween in de handen van doelman Alexei Koselev. Halverwege de eerste helft werd Fortuna beloond voor zijn aanvalsspel toen Diemers de bal met een bekeken schot in het Arnhemse doel knalde.

Zwabberbal
Fortuna bleef aanvallen, maar een zwabberbal van Tesfaldet Tekie was een makkelijke prooi voor doelman Pasveer van Vitesse. Vitesse probeerde de achterstand voor rust weg te werken, maar een vrije trap van een meter of 30 kort voor rust werd door de Sittardse muur gekeerd.

Sittards gevaar
Vitesse ging na de hervatting op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Bryan Linssen werd door doelman Alexei Koselev onschadelijk gemaakt, maar een paar minuten later verdween een schot van Tim Matavz achter de Sittardse doelman en was het 1-1. Kort daarna kopte Martina Angha Fortuna Sittard naar een 2-1 voorsprong. De Fortunezen probeerden de voorsprong verder uit te bouwen en waren enkele keren gevaarlijk, maar resultaat leverde dat niet op.

In slotfase genekt
Fortuna leek zijn eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen, maar ging in de slotfase onderuit. Oud-Fortunees Bryan Linssen bracht tien minuten voor tijd Vitesse op 2-2 en hij bezorgde zijn ploeg enkele minuten later een 3-2 voorsprong. In de slotminuut was het nog een keer raak toen Matus Bero de bal in het Sittardse doel schoot en daarmee de Fortunezen een 4-2 nederlaag bezorgde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen