Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard in slotfase onderuit tegen Vitesse

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 22:44

Fortuna Sittard heeft in stadion Gelredome in Arnhem met 4-2 verloren van Vitesse.

De Fortunezen leken lang op weg naar hun eerste overwinning van de competitie, maar gingen in de slotfase onderuit.

Hoekschoppen
Fortuna kreeg na vier minuten al een eerste kans tegen de Arnhemmers en mochten binnen tien minuten drie hoekschoppen nemen. Resultaat leverde dat niet op. Felix Passlack kreeg na een kwartier spelen de kans zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.

Bekeken schot
Vitesse begon daarna aan te dringen, maar echte kansen leverde dat niet op. Een kopbal van een Arnhemse aanvaller verdween in de handen van doelman Alexei Koselev. Halverwege de eerste helft werd Fortuna beloond voor zijn aanvalsspel toen Diemers de bal met een bekeken schot in het Arnhemse doel knalde.

Zwabberbal
Fortuna bleef aanvallen, maar een zwabberbal van Tesfaldet Tekie was een makkelijke prooi voor doelman Pasveer van Vitesse. Vitesse probeerde de achterstand voor rust weg te werken, maar een vrije trap van een meter of 30 kort voor rust werd door de Sittardse muur gekeerd.

Sittards gevaar
Vitesse ging na de hervatting op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Bryan Linssen werd door doelman Alexei Koselev onschadelijk gemaakt, maar een paar minuten later verdween een schot van Tim Matavz achter de Sittardse doelman en was het 1-1. Kort daarna kopte Martina Angha Fortuna Sittard naar een 2-1 voorsprong. De Fortunezen probeerden de voorsprong verder uit te bouwen en waren enkele keren gevaarlijk, maar resultaat leverde dat niet op.

In slotfase genekt
Fortuna leek zijn eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen, maar ging in de slotfase onderuit. Oud-Fortunees Bryan Linssen bracht tien minuten voor tijd Vitesse op 2-2 en hij bezorgde zijn ploeg enkele minuten later een 3-2 voorsprong. In de slotminuut was het nog een keer raak toen Matus Bero de bal in het Sittardse doel schoot en daarmee de Fortunezen een 4-2 nederlaag bezorgde.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen