Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard slaat toe en hengelt talent binnen

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 14:00

Fortuna Sittard heeft zich voor het eerst laten gelden op de transfermarkt. De club heeft zich versterkt met de Finse verdediger Patrik Raitanen (18).

De Sittardse formatie was dringend op zoek naar vers bloed, nadat er twaalf spelers werden uitgezwaaid. Daarnaast is het nog niet zeker of huurling José Rodríguez en aanvaller Gavin Vlijter (aflopend contract) langer bij de club blijven.

Lees ook: Kevin Hofland blijft trouw aan Fortuna Sittard

Jeugdinternationals
Centrumverdediger Raitanen heeft op niveau gespeeld en getraind. De mandekker komt over van de Engelse topclub Liverpool en heeft een contract getekend tot medio 2023. In het verleden speelde Raitanen in eigen land, in de jeugdopleiding van FC Jazz. De nieuwkomer heeft meerdere jeugdinterlands gespeeld voor zijn land; Raitanen kwam zeventien keer in actie namens Finse jeugdteams.

Fysiek sterk
Technisch manager Sjoers Ars is blij met de nieuwe Fortunees. "Het versterken van de achterhoede staat hoog op onze agenda. Met de komst van Patrik verzekeren we ons van de diensten van een fysiek sterke en talentvolle centrale verdediger", vertelt hij." Raitanen kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de speelwijze van de club.​"

Nieuwe gezichten
De verwachting is dat Fortuna Sittard op korte termijn meer nieuwe gezichten presenteert. Aanvaller Joël Zwarts (20) lijkt niet naar Sittard te trekken. Fortuna zou voorzichtige interesse hebben gehad. "Maar ze zijn niet concreet geworden. Andere ploegen wel, zowel uit de Eredivisie als uit de Keuken Kampioen Divisie. Joël wil wel in Nederland blijven."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen