Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard slaat toe en hengelt talent binnen

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 14:00

Fortuna Sittard heeft zich voor het eerst laten gelden op de transfermarkt. De club heeft zich versterkt met de Finse verdediger Patrik Raitanen (18).

De Sittardse formatie was dringend op zoek naar vers bloed, nadat er twaalf spelers werden uitgezwaaid. Daarnaast is het nog niet zeker of huurling José Rodríguez en aanvaller Gavin Vlijter (aflopend contract) langer bij de club blijven.

Lees ook: Kevin Hofland blijft trouw aan Fortuna Sittard

Jeugdinternationals
Centrumverdediger Raitanen heeft op niveau gespeeld en getraind. De mandekker komt over van de Engelse topclub Liverpool en heeft een contract getekend tot medio 2023. In het verleden speelde Raitanen in eigen land, in de jeugdopleiding van FC Jazz. De nieuwkomer heeft meerdere jeugdinterlands gespeeld voor zijn land; Raitanen kwam zeventien keer in actie namens Finse jeugdteams.

Fysiek sterk
Technisch manager Sjoers Ars is blij met de nieuwe Fortunees. "Het versterken van de achterhoede staat hoog op onze agenda. Met de komst van Patrik verzekeren we ons van de diensten van een fysiek sterke en talentvolle centrale verdediger", vertelt hij." Raitanen kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de speelwijze van de club.​"

Nieuwe gezichten
De verwachting is dat Fortuna Sittard op korte termijn meer nieuwe gezichten presenteert. Aanvaller Joël Zwarts (20) lijkt niet naar Sittard te trekken. Fortuna zou voorzichtige interesse hebben gehad. "Maar ze zijn niet concreet geworden. Andere ploegen wel, zowel uit de Eredivisie als uit de Keuken Kampioen Divisie. Joël wil wel in Nederland blijven."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen