Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard slaat toe en hengelt talent binnen

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 14:00

Fortuna Sittard heeft zich voor het eerst laten gelden op de transfermarkt. De club heeft zich versterkt met de Finse verdediger Patrik Raitanen (18).

De Sittardse formatie was dringend op zoek naar vers bloed, nadat er twaalf spelers werden uitgezwaaid. Daarnaast is het nog niet zeker of huurling José Rodríguez en aanvaller Gavin Vlijter (aflopend contract) langer bij de club blijven.

Lees ook: Kevin Hofland blijft trouw aan Fortuna Sittard

Jeugdinternationals
Centrumverdediger Raitanen heeft op niveau gespeeld en getraind. De mandekker komt over van de Engelse topclub Liverpool en heeft een contract getekend tot medio 2023. In het verleden speelde Raitanen in eigen land, in de jeugdopleiding van FC Jazz. De nieuwkomer heeft meerdere jeugdinterlands gespeeld voor zijn land; Raitanen kwam zeventien keer in actie namens Finse jeugdteams.

Fysiek sterk
Technisch manager Sjoers Ars is blij met de nieuwe Fortunees. "Het versterken van de achterhoede staat hoog op onze agenda. Met de komst van Patrik verzekeren we ons van de diensten van een fysiek sterke en talentvolle centrale verdediger", vertelt hij." Raitanen kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de speelwijze van de club.​"

Nieuwe gezichten
De verwachting is dat Fortuna Sittard op korte termijn meer nieuwe gezichten presenteert. Aanvaller Joël Zwarts (20) lijkt niet naar Sittard te trekken. Fortuna zou voorzichtige interesse hebben gehad. "Maar ze zijn niet concreet geworden. Andere ploegen wel, zowel uit de Eredivisie als uit de Keuken Kampioen Divisie. Joël wil wel in Nederland blijven."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen