Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard slaat toe en hengelt talent binnen

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 14:00

Fortuna Sittard heeft zich voor het eerst laten gelden op de transfermarkt. De club heeft zich versterkt met de Finse verdediger Patrik Raitanen (18).

De Sittardse formatie was dringend op zoek naar vers bloed, nadat er twaalf spelers werden uitgezwaaid. Daarnaast is het nog niet zeker of huurling José Rodríguez en aanvaller Gavin Vlijter (aflopend contract) langer bij de club blijven.

Lees ook: Kevin Hofland blijft trouw aan Fortuna Sittard

Jeugdinternationals
Centrumverdediger Raitanen heeft op niveau gespeeld en getraind. De mandekker komt over van de Engelse topclub Liverpool en heeft een contract getekend tot medio 2023. In het verleden speelde Raitanen in eigen land, in de jeugdopleiding van FC Jazz. De nieuwkomer heeft meerdere jeugdinterlands gespeeld voor zijn land; Raitanen kwam zeventien keer in actie namens Finse jeugdteams.

Fysiek sterk
Technisch manager Sjoers Ars is blij met de nieuwe Fortunees. "Het versterken van de achterhoede staat hoog op onze agenda. Met de komst van Patrik verzekeren we ons van de diensten van een fysiek sterke en talentvolle centrale verdediger", vertelt hij." Raitanen kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de speelwijze van de club.​"

Nieuwe gezichten
De verwachting is dat Fortuna Sittard op korte termijn meer nieuwe gezichten presenteert. Aanvaller Joël Zwarts (20) lijkt niet naar Sittard te trekken. Fortuna zou voorzichtige interesse hebben gehad. "Maar ze zijn niet concreet geworden. Andere ploegen wel, zowel uit de Eredivisie als uit de Keuken Kampioen Divisie. Joël wil wel in Nederland blijven."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen