Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard schrijft zich in voor Rosa-Run

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 9:00

Een team van Fortuna Sittard doet mee aan de eerste editie van de Rosa-Run. Een nieuw hardloopevenement waarbij valide en minder valide sporters samen één team vormen.

De Rosa-Run wordt op Paasmaandag vanaf de Markt in Sittard gehouden.

Bijzonder in Beweging
De opbrengst van dit nieuwe sportevenement gaat naar een goed doel: Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert iedere week beweegactiviteiten voor zo'n 500 mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

L1

Fortuna Sittard
Speciaal voor deze dag ruilen spelers en bestuursleden van Fortuna Sittard hun voetbalschoenen in voor hardloopschoenen. Oud-Fortunaspeler Bo Breukers, die zich nu inzet voor maatschappelijke projecten bij de club, was meteen enthousiast. "Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat iedereen, en in dit geval mensen met een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Als club en stichting kijken we hier enorm naar uit en zijn we trots dat we een steentje bij kunnen dragen.”

Buddy
Rosa-Run is een initiatief van de Kennedymars Sittard en Stichting Bijzonder in Beweging. Het parcours van de estafettemarathon heeft een lengte van ongeveer 1,55 kilometer en voert door de historische binnenstad van Sittard. De deelnemende teamleden lopen om beurten om gezamenlijk 42 kilometer binnen vier uur af te leggen. Volgens Amanda Klein, directeur van de stichting ligt er ook een belangrijke rol voor de sporter met beperking. "Het is de bedoeling dat ieder team een buddy krijgt, dit is een sporter van Bijzonder in Beweging. Hij of zij kan bijvoorbeeld meedoen óf krijgt een andere rol bij het team. "

De Rosa-Run wordt in hetzelfde weekend als de Kennedymars gehouden. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site van de Rosa-Run.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen