Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard pikt in Duitsland derde doelman op

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 12:56

Fortuna Sittard heeft zich vrijdag versterkt met doelman Joshua Wehking, die overkomt van het Duitse Hamburger SV.

De keeper ondertekent in Sittard een contract voor twee seizoenen. Wehking wordt bij Fortuna de derde keus onder de lat, achter Alexei Koselev en de deze zomer van PSV overgenomen Yanick van Osch.

Jeugdelftallen
Wehking (20) maakte bij HSV zijn speelminuten in het tweede elftal. Eerder speelde hij in Duitsland in de jeugd van Arminia Bielefeld, Red Bull Leipzig en VfL Bochum. Daarnaast kwam hij in het verleden uit voor Duitse nationale jeugdelftallen.

Proefperiode
Een jaar geleden was Wehking ook al in beeld om Fortuna te komen versterken. Hij trainde zelfs een tijdje op proef mee bij de geel-groenen, maar tot een overgang kwam het toen niet.

Meevoetballen
De doelman omschrijft zichzelf als een sluitpost met voetballende kwaliteiten. "Het Nederlandse voetbal spreekt mij ontzettend aan", zegt hij op Fortuna's website. "Hier krijgt een keeper veel meer de kans om mee te voetballen. Dat past goed bij me. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg bij Fortuna Sittard om mezelf hierin verder te ontwikkelen.”

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen