Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard pakt eerste zege van het seizoen

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 20:50

Fortuna Sittard heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Sittardse voetballers versloegen in eigen stadion Willem II met 3-2 en pakten daarmee voor het eerst in achttien wedstrijden weer eens drie punten.

Bij rust stond Fortuna met 3-0 voor.

Droomstart
Het team van trainer Sjors Ultee kende een droomstart en kwam al binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. Lisandro Semedo rondde een perfecte voorzet van George Cox af met een vlijmscherp schot in het Tilburgse doel.

Kansen voor Willem II
Fortuna liet zich na die treffer door Willem II terugdringen op eigen helft, maar de Tilburgers kregen geen grote kansen. Schoten van Derrick Köhn en Evangelos Pavlidis gingen naast het doel van Yanick van Osch en ook Mats Köhlert slaagde er niet in de gelijkmaker te scoren.

Penalty
Fortuna onttrok zich aan de druk van de Tilburgers en kwam door Sebastian Polter vanaf de stip met 2-0 voor, nadat de Duitser door een Willem II verdediger in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Kort voor rust werd het 3-0 voor Fortuna toen Zian Flemming vanaf een meter of 25 de bal in de touwen schoot.

Videoscheidsrechter
Willem II begon met Kwasi Oykere Wiedt als versterking van de voorhoede aan de tweede helft. Nadat Köhn een overtreding op Zian Flemming had begaan wees scheidsrechter Blom opnieuw naar de penaltystip, maar de videoscheidsrechter draaide de beslissing van Blom terug.

Ben Rienstra Fortuna Sittard
Ben Rienstra aan de bal
Foto: Niels van Renen

Tegentreffer
Willem II zocht de aanval, maar kon niet door de Fortuna-verdediging breken. De Sittardenaren kregen ruimte, probeerden hun voorsprong te vergroten, maar moesten halverwege de tweede helft een tegentreffer incasseren. Evangelos Pavlidis kapte, draaide en schoot de bal in de Sittardse touwen.

Achterhoede
Willem II kwam meer en meer opzetten en Ultee besloot aanvaller Emil Hansson te vervangen voor Mike van Beijnen om de achterhoede te versterken. De Fortunezen werden in de verdediging gedrukt, maar zorgden met uitvallen ook voor gevaar voor het Brabantse doel.

Spanning terug
Kort voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Willem II de spanning terug in de wedstrijd toen Jan-Arie van der Heijden de aansluitingstreffer maakte. Llonch had kort tevoren met rood het veld moeten verlaten. Fortuna verzuimde daarna de wedstrijd in het slot te gooien, maar hield stand en pakte met 3-2 de eerste zege van het seizoen.

Door de zege staat Fortuna minimaal voor een dag op de zestiende plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen