Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard opent eredivisieseizoen op zondagavond

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:45

Fortuna Sittard begint op 4 augustus om 20.00 uur in Alkmaar aan de competitie in de eredivisie. De wedstrijd tegen AZ zou die dag aanvankelijk om 16:45 uur het AFAS stadion beginnen, maar is naar de zondagavond verplaatst.

Het is voor het eerst dat een wedstrijd in de Eredivisie op zondag in de avonduren gespeeld wordt.

Europa League
AZ speelt op 1 augustus in Zweden een wedstrijd tegen BK Häcken In de voorronde van de Europa League en heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) de vraag gesteld de competitiewedstrijd tegen de Sittardse club op zondagavond om 20.00 te mogen spelen. De voetbalbond heeft dat verzoek ingewilligd.

Kwaliteit
Clubs hebben in het kader van de veranderagenda afspraken gemaakt om de kwaliteit van de Eredivisie en het betaald voetbal te verbeteren. Clubs die Europees voetbal spelen, hebben de mogelijkheid hun competitiewedstrijd naar de zondagavond te verplaatsen als ze de donderdag daarvoor een Europese uitwedstrijd hebben gehad. Zij moeten dat bij de KNVB aanvragen en de voetbalbond bekijkt per keer of zij die aanvraag op sportieve gronden honoreert.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen