Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard onmachtig tegen gretig Ajax: 0-5

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 20:44

Fortuna Sittard heeft in eigen huis een kansloze nederlaag geleden tegen Ajax. De koploper van de Eredivisie 'speelde' met de Fortunezen en won de wedstrijd met 0-5. Halverwege de wedstrijd stonden de Amsterdammers al met 0-3 voor.

Ajax liet er vanaf de eerste minuut geen gras over groeien en zette de thuisploeg direct onder druk. Dat leverde in de eerste minuten drie hoekschoppen voor de Amsterdammers op.

Bal van de lijn gehaald
George Cox voorkwam een vroege treffer van Ajax. Hij redde de bal van de lijn nadat Anthony dos Santos de bal over doelman Van Osch getikt had. Fortuna moest na nauwelijks acht minuten de geblesseerde Mickäel Tirpan vervangen door Samy Baghdadi.

Ajax opent score
De storm van Ajax leek even te luwen, maar in de 11e minuut kreeg Steven Berghuis de bal van Ryan Gravenberch en schoot de bal tegen de touwen: 0-1. Sébastien Haller had kort tevoren de bal in handen van doelman van Osch geschoten.

Eerste kans Fortuna
Halverwege de eerste helft kreeg Fortuna een kansje. Emil Hansson speelde Mats Seuntjens aan, maar doelman Pasveer reageerde alert. Nog voordat er een half uur gespeeld was, verdubbelde Ajax de voorsprong. Noussair Mazraoui kreeg teveel ruimte en schoot de bal in de rechter benedenhoek van het Fortuna doel: 0-2.

0-3 ruststand
Tien minuten voor rust kreeg Fortuna de eerste kans van de wedstrijd. Samy Baghdadi kreeg de bal van Bassala Sambou, maar schoot naast het doel van Ajax-goalie Pasveer.

Direct daarna bediende Daley Blind Dusan Tadic, die de bal uit een draai raak schoot en de Ajacieden naar een 0-3 voorsprong schoot. De Amsterdammers waren niet tevreden met die stand, schakelden een tandje bij, maar Yanick van Osch voorkwam dat Ajax de voorsprong verder konden uitbouwen.

Meer ruimte voor Fortuna
Ajax leek het in de tweede helft rustiger aan te willen doen en de aanvalsgolven van de Amsterdammers zwakten af. Fortuna kreeg wat meer ruimte en grip op de wedstrijd. Drie minuten na de hervatting zorgde Bassala Sambou voor het eerste gevaar, maar hij schoot van ruime afstand naast het doel.

Een voorzet van George Cox verdween via het hoofd van Baghdadi in de handen van Pasveer. Aan de overkant probeerde Mohammed Kudus in de korte hoek te schieten, maar Yanick van Osch neutraliseerde het gevaar. Van Osch bleek kort daarna ook voor Anthony een sta in de weg.

Onmachtig
Fortuna kreeg tussen de linies meer ruimte, maar bleek aanvallend onmachtig. Ajax daarentegen wist de voorsprong te vergroten tot 0-4. Balverlies werd door Mohammed Kudus afgestraft. Hij schoot de bal in de rechter benedenhoek. Even later rondde Nicolas Tagliafico een een-tweetje met Dusan Tadic af met de vijfde Amsterdamse treffer.

Na 92 minuten was het leed voor de Fortunezen geleden. Ajax was enkele maatjes te groot voor de Sittardenaren, die na vijf wedstrijden met vier punten in de onderste regionen van de Eredivisie blijven staan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen