Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard niet opgewassen tegen Ajax

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 18:44

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 4-0 verloren. De ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland hielp Ajax in het zadel bij de eerste treffer, en later bij de derde.

Verdediger Perr Schuurs bleef op de bank bij de Amsterdammers.

Dak dicht
In de Johan
Cruijff ArenA bleef het dak vanwege de weersomstandigheden dicht. De thuisclub nam meteen het initiatief. Dat resulteerde al snel in een achterstand voor Fortuna. Dusan Tadic profiteerde van een verkeerde terugkopbal van aanvoerder Mica Pinto en in de vierde minuut was het al 1-0. David Neres en Kasper Dolberg kwamen vervolgens in kansrijke positie maar hun pogingen strandden.

Counter
Fortuna loerde op een snelle tegenstoot en die kwam er. In de
20e minuut via Andrija Novakovich, maar Ajax-doelman André Onana kon eenvoudig redden.

Foto: Niels van Renen

Strakke voorzet
Er was nog geen half uur gespeeld toen Neres de 2-0 op het scorebord bracht. De rappe Ajacied tikte een strakke voorzet van Hakim Ziyech binnen. Voor Fortuna restte er weinig anders dan verdedigen. Aan het begin van de tweede helft kreeg Dolberg meteen een goede kans. Even later mocht Lasse Schöne een vrije trap nemen van vrijwel dezelfde positie als in Madrid (waaruit de middenvelder de 1-4 scoorde), maar Fortuna-doelman Koselev liet zich niet verrassen.

Defensief gepruts
Na een uur had een vrije trap van Mark Diemers iets kunnen opleveren maar Novakovich raakte de bal niet goed. Even later lag de bal alweer aan de andere kant in het doel: Ajax profiteerde van defensief gepruts van Lazaros Lamprou, waardoor Neres de 3-0 kon aantekenen.

Te snel af
Fortuna kreeg meer aanvallende mogelijkheden maar juist in die fase sloeg Ajax nog een keer toe. In de 85e minuut braken Dolberg en Tadic uit. Dolberg was José Rodriguez te snel af en gaf de bal breed, Tadic kon vervolgens het leer simpel langs Koselev schieten.

Komende vrijdag staat de ontmoeting in Sittard tegen FC Emmen op het programma. Dat is voor Fortuna de volgende belangrijke wedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen