Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard moeiteloos naar volgende bekerronde

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 21:59

Fortuna Sittard heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de volgende bekerronde. De Sittardenaren wonnen met 3-0 van TOP Oss. Bij rust stond het team van trainer Sjors Ultee al met 2-0 voor.

Fortuna koos vanaf het beginsignaal de aanval, was veel aan de bal, maar creƫerde tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie in de beginfase geen kansen. In de achtste minuut lanceerde George Cox een schot op het doel van de bezoekers, maar de bal ging voorlangs. Even later was er geen Fortunees die een voorzet van Ivo Pinto uit een hoekschop kon inkoppen.

Geen gevaar
TOP Oss loerde op de counter, maar zag een schot van Richonell Margaret geblokt. Fortuna had weinig van de Brabanders te duchten en had voetballend meer in huis dan de mannen uit Oss. George Cox probeerde met een afstandsschot verandering in de stand te brengen, maar schoot naast het doel.

Fortuna op voorsprong
Met nog een kwartier in de eerste helft voor de boeg zette Mats Seuntjens zijn ploeg na een goed uitgespeelde aanval op voorsprong. Tien minuten later verdubbelde George Cox de voorsprong door de bal in de verre hoek van het Brabantse doel te schieten. Met een 2-0 voorsprong voor Fortuna Sittard werd de eerste helft afgesloten.

Cox scoort
De tweede helft was nauwelijks tien minuten oud toen George Cox een fraaie aanval met Mats Seuntjens met een doelpunt afrondde. Hij schoot vanaf links de bal onder doelman Alblas door en mocht voor de 3-0 juichen.
TOP Oss had aanvallend niets in te brengen tegen de Fortunezen, die met deze stand niet tevreden leken te zijn. Een vrije trap van Tesfaldet Tekie werd door doelman Norbert Alblas gekeerd. Daarna kreeg Kay Tejan de kans iets aan de achterstand van TOP Oss te doen, maar hij kon een voorzet van Sekou Sylla niet verzilveren.

Jagen op vierde treffer
Fortuna bleef jagen op een vierde treffer. Richie Musaba schoot de bal uit een aanval met Samy Baghdadi net langs de linkerpaal en een voorzet van Emil Hansson verdween in niemandsland. TOP Oss probeerde in de slotfase nog wat aan de stand te doen, maar kon geen vuist maken tegen de Fortunezen, die zich met een verdiende 3-0 zege plaatsen voor de volgende bekerronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen