Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard mikt op trio aan versterkingen

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 7:06

Fortuna Sittard hoopt op de laatste dag van de transfermarkt nog een flinke slag te slaan. De club wil liefst drie spelers aantrekken, onder wie Leandro Fernandes (19).

De middenvelder van Juventus is al even rond met de Sittardse formatie en wordt naar verwachting maandag gepresenteerd.

Lees ook: Feyenoord-back zegt Fortuna Sittard af en tekent in Tilburg

Spelen met Ronaldo
Fernandes wordt één seizoen gehuurd van de Italiaanse grootmacht. Wanneer de samenwerking bevalt, heeft Fortuna Sittard de optie om hem definitief over te nemen. De middenvelder uit Nijmegen kwam afgelopen seizoen amper in actie vanwege een ernstige blessure. Na zijn revalidatie viel Fernandes nog vier keer in bij de reserveploeg van Juventus. Een jaar geleden was hij in de voorbereiding nog onderdeel van de hoofdmacht, waar hij speelde met spelers als Cristiano Ronaldo en Blaise Matuidi.

Veelbelovende start
Een andere middenvelder die naar Sittard komt, is Besar Halimi (24). De veelzijdige Duitser is overbodig bij de Deense topclub Bröndby IF en stapt naar verwachting definitief over naar Fortuna Sittard. Voordat Halimi naar Denemarken verkaste, diende hij liefst zeven verschillende clubs in eigen land. Zijn start was bij Bröndby in 2017 nog veelbelovend, maar de middenvelder raakte uit beeld. Hij speelde 62 wedstrijden voor Drengene Fra Vestegnen en scoorde daarin twaalf keer.

Creatieve aanvaller
De derde versterking moet een aanvaller worden. Momenteel is de spoeling in de voorhoede dun. Technisch manager Sjoerd Ars liet eerder weten op zoek te zijn naar een 'creatieve aanvaller'. Voor die vacature is onder meer Lazaros Lamprou (21) in beeld. De Griekse vleugelspeler speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Sittard. Dit seizoen dreigt hij buiten de boot te vallen bij broodheer PAOK Saloniki, waardoor een tijdelijke overstap tot de mogelijkheden behoort. Fortuna Sittard is echter niet de enige gegadigde.

Geen rechtsback
Hoewel Fortuna Sittard de afgelopen weken ook nadrukkelijk keek naar de rechtsbackpositie, lijkt de club er nu voor te kiezen het seizoen voort te zetten met Borussia Dortmund-huurling Felix Passlack (21) en Clint Essers (22). Aan de uitgaande kant spelen er geen concrete zaken, waardoor smaakmakers Alexei Koșelev (25) en Mark Diemers (25) en enkele overbodige spelers in Sittard lijken te blijven.

De transfermarkt sluit maandagavond om 23:59 uur.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen