Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard mikt op trio aan versterkingen

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 7:06

Fortuna Sittard hoopt op de laatste dag van de transfermarkt nog een flinke slag te slaan. De club wil liefst drie spelers aantrekken, onder wie Leandro Fernandes (19).

De middenvelder van Juventus is al even rond met de Sittardse formatie en wordt naar verwachting maandag gepresenteerd.

Lees ook: Feyenoord-back zegt Fortuna Sittard af en tekent in Tilburg

Spelen met Ronaldo
Fernandes wordt één seizoen gehuurd van de Italiaanse grootmacht. Wanneer de samenwerking bevalt, heeft Fortuna Sittard de optie om hem definitief over te nemen. De middenvelder uit Nijmegen kwam afgelopen seizoen amper in actie vanwege een ernstige blessure. Na zijn revalidatie viel Fernandes nog vier keer in bij de reserveploeg van Juventus. Een jaar geleden was hij in de voorbereiding nog onderdeel van de hoofdmacht, waar hij speelde met spelers als Cristiano Ronaldo en Blaise Matuidi.

Veelbelovende start
Een andere middenvelder die naar Sittard komt, is Besar Halimi (24). De veelzijdige Duitser is overbodig bij de Deense topclub Bröndby IF en stapt naar verwachting definitief over naar Fortuna Sittard. Voordat Halimi naar Denemarken verkaste, diende hij liefst zeven verschillende clubs in eigen land. Zijn start was bij Bröndby in 2017 nog veelbelovend, maar de middenvelder raakte uit beeld. Hij speelde 62 wedstrijden voor Drengene Fra Vestegnen en scoorde daarin twaalf keer.

Creatieve aanvaller
De derde versterking moet een aanvaller worden. Momenteel is de spoeling in de voorhoede dun. Technisch manager Sjoerd Ars liet eerder weten op zoek te zijn naar een 'creatieve aanvaller'. Voor die vacature is onder meer Lazaros Lamprou (21) in beeld. De Griekse vleugelspeler speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Sittard. Dit seizoen dreigt hij buiten de boot te vallen bij broodheer PAOK Saloniki, waardoor een tijdelijke overstap tot de mogelijkheden behoort. Fortuna Sittard is echter niet de enige gegadigde.

Geen rechtsback
Hoewel Fortuna Sittard de afgelopen weken ook nadrukkelijk keek naar de rechtsbackpositie, lijkt de club er nu voor te kiezen het seizoen voort te zetten met Borussia Dortmund-huurling Felix Passlack (21) en Clint Essers (22). Aan de uitgaande kant spelen er geen concrete zaken, waardoor smaakmakers Alexei Koșelev (25) en Mark Diemers (25) en enkele overbodige spelers in Sittard lijken te blijven.

De transfermarkt sluit maandagavond om 23:59 uur.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen