Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard mikt op trio aan versterkingen

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 7:06

Fortuna Sittard hoopt op de laatste dag van de transfermarkt nog een flinke slag te slaan. De club wil liefst drie spelers aantrekken, onder wie Leandro Fernandes (19).

De middenvelder van Juventus is al even rond met de Sittardse formatie en wordt naar verwachting maandag gepresenteerd.

Lees ook: Feyenoord-back zegt Fortuna Sittard af en tekent in Tilburg

Spelen met Ronaldo
Fernandes wordt één seizoen gehuurd van de Italiaanse grootmacht. Wanneer de samenwerking bevalt, heeft Fortuna Sittard de optie om hem definitief over te nemen. De middenvelder uit Nijmegen kwam afgelopen seizoen amper in actie vanwege een ernstige blessure. Na zijn revalidatie viel Fernandes nog vier keer in bij de reserveploeg van Juventus. Een jaar geleden was hij in de voorbereiding nog onderdeel van de hoofdmacht, waar hij speelde met spelers als Cristiano Ronaldo en Blaise Matuidi.

Veelbelovende start
Een andere middenvelder die naar Sittard komt, is Besar Halimi (24). De veelzijdige Duitser is overbodig bij de Deense topclub Bröndby IF en stapt naar verwachting definitief over naar Fortuna Sittard. Voordat Halimi naar Denemarken verkaste, diende hij liefst zeven verschillende clubs in eigen land. Zijn start was bij Bröndby in 2017 nog veelbelovend, maar de middenvelder raakte uit beeld. Hij speelde 62 wedstrijden voor Drengene Fra Vestegnen en scoorde daarin twaalf keer.

Creatieve aanvaller
De derde versterking moet een aanvaller worden. Momenteel is de spoeling in de voorhoede dun. Technisch manager Sjoerd Ars liet eerder weten op zoek te zijn naar een 'creatieve aanvaller'. Voor die vacature is onder meer Lazaros Lamprou (21) in beeld. De Griekse vleugelspeler speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Sittard. Dit seizoen dreigt hij buiten de boot te vallen bij broodheer PAOK Saloniki, waardoor een tijdelijke overstap tot de mogelijkheden behoort. Fortuna Sittard is echter niet de enige gegadigde.

Geen rechtsback
Hoewel Fortuna Sittard de afgelopen weken ook nadrukkelijk keek naar de rechtsbackpositie, lijkt de club er nu voor te kiezen het seizoen voort te zetten met Borussia Dortmund-huurling Felix Passlack (21) en Clint Essers (22). Aan de uitgaande kant spelen er geen concrete zaken, waardoor smaakmakers Alexei Koșelev (25) en Mark Diemers (25) en enkele overbodige spelers in Sittard lijken te blijven.

De transfermarkt sluit maandagavond om 23:59 uur.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen